25. Marta 2021.

Grafit UČK na zdravstvenoj ambulanti u Suvom Dolu

Big Portal

Ističu da posebno zabrinjava što je ova poruka ispisana na dan početka NATO agresije na našu zemlju i dok čitava Srbija žali svoje žrtve.

“Posebno zabrinjava što je ova poruka kojom se direktno slave zločini nad Srbima i ova zločinačka grupacija, ispisana na dan početka NATO agresije na našu zemlju i dok čitava Srbija žali svoje žrtve”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je grafit izazvao opravdano uznemirenje i revolt među srpskim i nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji koje se leči u ovoj ambulanti u mešovitoj sredini i koja je često bila na meti vandala.

“Dok se čitav svet bori protiv pandemije virusa kovid 19, a Srbija pokazuje podršku i solidarnost doniranjem vakcina i medicinske opreme svima kojima su one neophodne, Albanci demonstriraju netoleranciju i netrpeljivost prema lekarima i medicinskim ustanovama”, dodaje se u saopštenju.

Kancelarija za KiM naglašava da ovo nije prvi put da se srpski zdravstveni sistem na Kosovu i Metohiji i naši zdravstveni radnici nalaze na meti ekstremista i pretnji iz Prištine.

“U prethodnom talasu epidemije, specijalne policijske jedinice iz Prištine sprovodile su racije u srpskim domovima zdravlja na KiM u potrazi za vakcinama i lekovima, saslušavali srpske lekare zbog sumnje da su učestvovali u spasavanju života vakcinacijom”, navodi se u saopštenju.

Na sve to, kako je istaknuto, naša zemlja je odgovorila odmereno i mirno i nastavila da nudi pomoć u vidu vakcinacije Prištini, kao što je prošlog aprila donirala 1.000 testova protiv kovida 19.

“Nažalost, ovakvo zastrašivanje u vidu grafita ne iznenađuje kada se u obzir uzmu poruke netrpeljivosti i mržnje koje su juče upućivane iz Prištine, a koje su kulminirale u stavu Aljbina Kurtija da pogazi dijalog i sve postignute dogovore, poništi formiranje ZSO i pred Srbiju postavi četiri ultimatuma”, kaže se u saopštenju.

Sada je kristalno jasno zbog čega Beograd upozorava da se takva retorika uvek prelije u realan život na Kosovu i Metohiji i zbog čega naša zemlja insistira na dijalogu i kompromisu kao jedinom putu ka stvaranju mira i suživota na ovim prostorima, navela je Kancelarija za KiM.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare