Grafit "Srbe na vrbe" na zgradi počasnog konzulata u Plovdivu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Grafit “Srbe na vrbe” na zgradi počasnog konzulata u Plovdivu

Na zgradi Počasnog konzulata Republike Srbije u Plovdivu sinoć je latinicom ispisan grafit “Srbe na vrbe”. Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je nadležne organe u Bugarskoj da najhitnije reaguju i pronađu vinovnika ovog uznemirujućeg incidenta.

Ambasada Srbije u Sofiji je zvaničnim putem obavestila Ministarstvo inostranih poslova Bugarske o ovom vandalskom činu i nedvosmislenom aktu mržnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

“Reč je o pokliču pod kojim su činjeni najmonstruozniji masovni zločini nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu na teritoriji nekadašnje nacističke tvorevine Nezavisne države hrvatske, i koji je bio šovinističko geslo i tokom proterivanja srpskog stanovništva iz Republike Hrvatske u takozvanim operacijama ‘Bljesak’ i ‘Oluja'”, navodi se u saopštenju.

“Uvereni smo da nije reč o provokaciji upućenoj od strane bugarskih građana, budući da su naše države i narodi uspostavili visok nivo poverenja i prijateljskih odnosa, zbog čega upravo i verujemo da će brzom i odlučnom reakcijom incident biti rasvetljen a počinilac priveden pravdi”, navodi Ministarstvo soljnih poslova Srbije.

Danas objavljeno

Beroš potvrdio: Hrvatska uvodi kovid potvrde za zdravstvene radnike a ovo su uslovi

M.

Gradiška: : Muškarac na ulici presreo ženu, na silu odvukao u objekat, pa silovao

M.

Merkelova bi prije u vikendicu, nego da razgovara sa Bajdenom

M.

Ostavite komentar