Grafenske baterije stižu na tržište: Brže punjenje i veći kapacitet - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Grafenske baterije stižu na tržište: Brže punjenje i veći kapacitet

Već neko vrijeme grafen se smatra sljedećim korakom u razvoju baterija za pametne uređaje. Izgleda da se bliži dan kada će ovo postati stvarnost. Bilo da se radi o telefonima ili prenosnim konzolama, maksimalan životni vek litijum-jonske baterije postaje sve kraći.

Real Graphene, tehnološki biznis iz Los Anđelesa, žele da budu prvi koji će dublje zakoračiti u tržište grafenskih baterija.

Ranije smo pisali o baterijama od sumpora, koje su još uvek u razvitku, i koje bi trebalo znatno da produže životni vek naših uređaja. Dok ne postanu svakodnevna stvar, realnije su grafenske baterije.

Real Graphene baterije dolaze u dve veličine, verziji od 10.000 mAh i drugoj verziji koja ima 20.000 mAh. Ako je verovati ranijim pdacima o grafenskim baterijama, trebalo bi da imaju imaju brojne prednosti u odnosu na litijumske.

Kao prvo, brže se pune, pa tako ovoj manjoj (10.000 mAh) treba svega 50 minuta da se potpuno napuni.

Grafen kao materijal je takođe izuzetno lagan, pa bi mogao dovesti do lakših baterija,što je uvek dobrodošla promena. Međutim, za sada, čak ni baterije koje dolaze iz ove kompanije nisu od čistog grafena – one su mešavina grafena i litijuma.

Uprkos tome, realnost je da će baterije sa povećanim grafenom biti skuplje od trenutnih litijumskih, jer kako Real Graphene procenjuje, potrebno je 30 odsto više resursa da se naprave. To je značajan skok u ceni, pa ne bi trebalo da nas čudi ukoliko još uvek ne budu široko rasprostranjene, bar dok se ne snizi cena proizvodnja, a samim tim i cena proizvoda u kojima bi bile, piše Pocket-lint.

Danas objavljeno

Moderatori na Twitteru sve više koriste automatski sistem zbog porasta govora mržnje

Zeljka

Priredili zabavu za lansiranje svog metaverzuma vrijednog 387.000 eura

Zeljka

SMS slavi 30. rođendan

Zeljka

Ostavite komentar