Gradsko jezgro Banjaluke dobiće potpuno novi izgled: Ide konkurs - BIGportal.ba
Banja Luka

Gradsko jezgro Banjaluke dobiće potpuno novi izgled: Ide konkurs

Međunarodni konkurs za budući izgled centralne gradske zone, raspisao je danas grad Banjaluka, a po realizaciji ovog projekta, gradsko jezgro dobiće potpuno novi izgled. Predmet konkursa, za koji će se takmičiti arhitekte iz cijelog svijeta, predstavlja potez od Ulice Nikole Tesle do Ulice Vase Pelagića, odnosno od stare autobuske stanice…

Međunarodni konkurs za budući izgled centralne gradske zone, raspisao je danas grad Banjaluka, a po realizaciji ovog projekta, gradsko jezgro dobiće potpuno novi izgled.

Predmet konkursa, za koji će se takmičiti arhitekte iz cijelog svijeta, predstavlja potez od Ulice Nikole Tesle do Ulice Vase Pelagića, odnosno od stare autobuske stanice do sjedišta „Puteva RS“.

“Radi se o veoma kompleksnom zadatku koji predviđa svojevrsnu transformaciju ovog dijela grada. Upravo iz tog razloga, odlučeno je da konkurs ima međunarodni karakter”, naveli su u Odjeljenju za prostorno uređenje.

Dodali su da prema uslovima konkursa, koji će biti objavljen u specijalizovanim arhitektonskim časopisima i veb sajtovima, predloženo rješenje treba da, kako je navedeno, „stvori ugodnu i estetski prihvatljivu urbanu atmosferu kao preduslov za identifikaciju i integraciju stanovnika sa svojim gradom.“

“Konkurs je otvoren do 31. oktobra ove godine, a pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja ispunjavaju definisane uslove, bez obzira na to iz koje zemlje dolaze. Najbolji rad biće nagrađen sa 24.000 evra. Radove će ocjenjivati konkursna komisija, u kojoj je uz domaće stručnjake, i ugledni italijanski arhitekta Renato Rizi”, objasnili su u nadležnom odjeljenju.

Svi zainteresovani, dokumente mogu preuzeti besplatno na ovom linku.

Banjaluka.com

Danas objavljeno

Svi izvođači spremni: Zimska služba u pripravnosti zbog najavljenog snijega

M.

Banjaluka u borbi sa koronom: Dom zdravlja objavio plan vakcinacije za sljedeću sedmicu

M.

Smog prekrio grad: Banjaluka među najzagađenijim gradovima u Evropi

M.

1 Komentar

cccccuuuu 17 Jula, 2019 at 5:25 pm

Banja luka naj korumpiraniji grad na svijetu.

Odgovori

Ostavite komentar