Gradski štab za vanredne situacije zasijeda zbog VIRUSA KORONA - BIGportal.ba
Banja Luka

Gradski štab za vanredne situacije zasijeda zbog VIRUSA KORONA

Gradski štab za vanredne situacije u Banjaluci danas će razmatrati aktuelnu epidemiološku situaciju u Banjaluci, u vezi sa virusom korona.

Sastanak će se održati u popodnevnim časovima u Gradskoj upravi.

Direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović potvrdila je za Srpskainfo da pripremaju potrebne materijale za ovaj sastanak.

– Pravimo presjek stanja. Trenutno nema razloga za paniku, nema nijednog potvrđenog slučaja virusa korona kod nas – rekla je ona.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske preporučio je osobama koje su u posljednjih 14 dana boravile u Italiji, Kini, Južnoj Koreji i Iranu, gdje su zabilježeni slučajevi obolijevanja od virusa korona, da se telefonski jave nadležnim domovima zdravlja radi uzimanja podataka i eventualnog preduzimanja epidemioloških mjera, odnosno davanja savjeta o daljem postupanju.

Iz Instituta ističu da je u slučaju pojave respiratornih simptoma, povišene tjelesne temperature, kašlja i otežanog disanja potrebno odmah telefonom obavijestiti nadležni dom zdravlja radi davanja daljih mjera prevencije.

Podsjećaju građane da je potrebno da se pridržavaju preventivnih mjera kao što su često pranje ruku, posebno nakon direktnog kontakta s bolesnim ljudima ili njihovom okolinom, izbjegavanje bliskog kontakta s osobama koji imaju akutnu respiratornu infekciju…

SrpskaInfo

Danas objavljeno

“Uhvati film Banjaluka” u Domu omladine

M.

U Banjaluci topli radijatori: Troše se energenti, a vanjska temperatura premašuje 25 stepeni

M.

Bez vode danas ostaje ovaj dio Banjaluke

M.

1 Komentar

S 26 Februara, 2020 at 11:12 am

“Trenutno nema razloga za paniku, nema nijednog potvrđenog slučaja virusa korona kod nas – rekla je ona.”
Gluplje izjave odavno nisam pročitao.

Odgovori

Ostavite komentar