Gradska uprava pokrenula nagradnu igru za svoje službenike - BIGportal.ba
Banja Luka

Gradska uprava pokrenula nagradnu igru za svoje službenike

Gradska uprava Banjaluka je pokrenula nagradnu igru za svoje službenike koji na posao dolaze biciklom, sa strogim pravilima za učesnike koji se bore za nagradu – tri nova bicikla.

Nagradna igra je dio akcije koju je nedavno pokrenula aktuelna adminstracija, koja treba da stimuliše građane da više koriste bicikl kao prevozno sredstvo s ciljem promovisanja zdravog života i zaštite životne sredine kroz smanjenje upotrebe motornih vozila.

Kako bi se ova akcija realizovala prilagođena je i infrastruktura. Tako je, između ostalog, parking ispred Gradske uprave Banjaluka, na kome su ranijih godina bila parkirana službena vozila funkcionera, pretvoren u parking za bicikle.

Pored toga, pokrenuta je i svojevrsna nagradana igra za službenike Grada Banjaluka, koji mogu učestvovati uz ispunjavanje strogih pravila. Ona su definisana u Odluci o realizaciji aktivnosti podsticaja i nagrađivanja zaposlenih u Gradskoj upravi Grada Banjaluka za korištenje bicikla za dolazak na posao i odlazak sa posla, za 2021. godinu.

Tako je u ovom dokumentu navedeno da će nagrađivanje zaposlenih koji koriste bicikl kao prevozno sredstvo za dolazak na posao i odlazak s posla vrednovati u periodu od 1. maja do 30. septembra.

“Zaposleni koji žele da budu nagrađeni dužni su se registrovati kod radnika koji je zadužen za vođenje evidencije o prisustvu zaposlenih u njihovim organizacionim jedinicama”, navedeno je u ovoj odluci, uz napomenu da je potrebno da zaposleni evidentiraju svaki svoj dolazak na posao bicikom u svojoj organizacionoj jedinici.

Tačno je i određeno gdje zaposleni koji učestvuju u ovoj nagradnoj igri mogu “parkirati” svoje dvotočkaše, i to na namjenskom parking prostoru ispred i iza zgrade Gradske uprave.

Za sprovođenje ove nagradne igre zadužena je posebno imenovana tročlana komisija, koju čine zaposleni u Gradskoj upravi.

Prema informacijama iz ove odluke, njen posao je jasan – komisija je dužna da vrši periodične mjesečne provjere evidentiranih dolazaka zaposlenih na posao biciklom.

Isto tako, komisija će na kraju obračunskog perioda odabrati i nagraditi tri zaposlena koji učestvuju u nagradnoj igri. Za sada se nagradni fond sastoji od tri nova bicikla.

“Nagradni fond će se, u skladu s finansijskim mogućnostima Grada, dopunjavati dodatnim nagradama za zaposlene koji učestvuju u ovoj aktivnosti”, precizirano je u odluci.

Gradska uprava je pripremila i kriterijume koji se uzimaju u obzir za izbor i nagrađivanje zaposlenih, među kojima su broj dolazaka na posao, te udaljenost koja se prelazi računajući najkraći put od mjesta stanovanja do mjesta rada.

“U slučaju da dva zaposlena imaju isti broj evidentiranih dolazaka na posao biciklom, prednost prilikom nagrađivanja će imati zaposleni koji prelazi veću razdaljinu od mjesta stanovanja do mjesta rada”, precizirano je u Odluci, prenosi Srpskainfo.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 10.oktobar 2022. godine

Vanja A

Gradski olimpijski bazen u Banjaluci prestaje sa radom

M.

U Banjaluci počinje “Ćevap fest 2022”

M.

Ostavite komentar