Gradska uprava Banjaluka POVLAČI STIKER o ženama - BIGportal.ba
Banja Luka

Gradska uprava Banjaluka POVLAČI STIKER o ženama

Gradska uprava Banjaluka će razmotriti zahtjev za uklanjanje promotivnog stikera iz ponuđenog paketa, odgovor je nadležnih na buru koja se podigla na društvenim mrežama oko Viber stikera na kojem je prikazano sedam žena uz poruku “Ovdje je 7/1”. Ova poruka, inače, ilustruje urbanu legendu da u Banjaluci živi sedam puta…

Gradska uprava Banjaluka će razmotriti zahtjev za uklanjanje promotivnog stikera iz ponuđenog paketa, odgovor je nadležnih na buru koja se podigla na društvenim mrežama oko Viber stikera na kojem je prikazano sedam žena uz poruku “Ovdje je 7/1”.
Ova poruka, inače, ilustruje urbanu legendu da u Banjaluci živi sedam puta više žena nego muškaraca.

Pisani odgovor iz kabineta gradonačelnika Igora Radojičića danas je stigao na adresu Fondacije Udružene žene, koje su i zatražile od Grada Banjaluka da hitno ukloni promotivnih materijal iz stiker Viber paketa, koji “na seksistički i uvredljiv način” predstavlja sugrađanke.

– Iako to nije bila namjera gradske administracije, naprotiv, jedan od objavljenih stikera je dao povoda za oprečne stavove u javnosti i bio uzrok sporenja između zainteresovanih pojedinaca, društvenih grupa i organizacija. Ne želeći ostavljati prostora dvojakim tumačenjima, Gradska uprava vas želi obavijestiti da će razmotriti upućeni zahtjev za uklanjanje predmetnog stikera iz ponuđenog paketa, uz molbu za razumijevanje složenog tehničkog procesa koji je bilo nužno ispoštovati prilikom objave, a jednako će biti obiman i prilikom odjave jednog od stikera. Radi se o globalnoj aplikaciji i složenoj mreži komunikacije preko posrednika što će zahtijevati vrijeme – navodi se u odgovoru, koji su “Udružene žene” objavile na svom Fejsbuk profilu.

Fondacija Udružene žene je danas zaprimila pismeni odgovor Grada Banja Luka na našu reakciju povodom Vajber stikera koji…

Posted by Fondacija Udružene žene on Tuesday, July 2, 2019

Viber stikeri, njih 20, kako su ranije rekli iz Grada, predstavlja vid promocije Banjaluke, prateći izazove koje nameće razvoj moderne tehnologije.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 29.septembar 2022. godine

Vanja A

Nakon tri mjeseca pauze: Sjednica Skupštine najavljena za polovinu oktobra

Vanja A

“Eko toplane” danas počinju sa funkcionalnim probama pred početak grijne sezone

M.

Ostavite komentar