Gradonačelnik Sarajeva: Građani uznemireni, preduzmite potrebne mjere - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Gradonačelnik Sarajeva: Građani uznemireni, preduzmite potrebne mjere

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozvao je sve nadležne institucije da preduzmu potrebne mjere radi predostrožnosti povodom informacije da bi kineski turisti iz Vuhana, žarišta epidemije koronavirusa, koji su stigli u BiH mogli posjetiti Sarajevo.

Skaka je rekao kako vjeruje domaćim stručnjacima i institucijama, ali se istovremeno mora imati u vidu da su građani uznemireni i traže reakciju.

“Glavni grad BiH je turistička destinacija i to treba imati posebno u vidu kada se pristupa ovakvim situacijama”, izjavio je Skaka.

On je dodao da je grad spreman da ponudi svaku vrstu pomoći i podrške nadležnima da se preduzmu mjere prevencije i zaštite, prenose federalni mediji.

Kineski turisti koji su stigli iz Vuhana, grada u kojem je žarište epidemije koronavirusa, danas su ušli u BiH na graničnom prelazu Klek.

Prethodno su bili u Dalmaciji i na Plitvičkim jezerima, a u Evropu su doputovali avionom koji je sletio na aerodrom u Milanu, gdje su prošli skrining stanja organizma i niko nije imao simptome bolesti.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Novi detalji o zločinu: Sačekao ga kod “Delte” i ubo, pa trčao za njim da mu presudi

M.

Peskov: Mobilizacija u Rusiji završena

M.

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar