Gradonačelnik obradovao ljubitelje muzike: “Demofest” se vraća naredne godine - BIGportal.ba
Banja Luka

Gradonačelnik obradovao ljubitelje muzike: “Demofest” se vraća naredne godine

Naredni ljetni mjeseci u gradu na Vrbasu rezervisani su za brojne festivale i druge kulturne manifestacije, a gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković potvrdio je da će svoj povratak na scenu ubrzo doživjeti i dobro poznati festival “Demofest”.

Festival koji je 2010. godine uvršten na UNESCO-ovu listu projekata od posebnog značaja za povezivanje i razvoj kulture u zemljama Evrope, te najveći demo festival u cijeloj jugoistočnoj Evropi, svoje posljednje izdanje pred publikom je imao 2018. godine. Stanivuković je najavio da je već kontaktirao sa organizatorima “Demofesta”, te da će se ovaj festival vratiti sljedeće godine uz podršku grada Banjaluke.

“Razgovarao sam sa ljudima koji su organizatori ‘Demofesta’ i bio je plan da se već ove godine taj festival vrati, međutim mjesecima unaprijed su bile potrebne pripreme za to, čak od januara je trebalo da se intenzivno radi na tome. Organizatori su rekli da je to izazovno, finansijski zahtjevno, kao i da treba obezbijediti sve demo bendove, izvođače koji bi došli, u suštini skupa i zahtjevna organizacija, a ne znamo šta će biti zbog korone. Pričekaćemo ovu godinu, a naredna godina će biti sigurno pravo vrijeme za ‘Demofest’”, izjavio je Stanivuković za “Nezavisne“.

Stanivuković je dodao da je uvjeren i u potpunosti siguran da se “Demofest” u potpunosti vraća na banjalučku scenu, te je izrazio žaljenje što neće biti prilike da se i ove godine čuju zvuci demo bendova na tvrđavi Kastel.

“Trebalo je to da se desi ove godine, ali u januaru ili februaru malo ko je mogao predvidjeti da će doći jun i jul bez zaraženih od virusa korona. To su fantastično važne vijesti, ali bilo je nepredvidivo”, pojasnio je Stanivuković.

On je izjavio da grad Banjaluka, sa njim na čelu, želi da označi i podrži povratak brojnih festivala koji su u prošlosti ugašeni, te da dodatno osnaži postojeće kapacitete.

“Mi moramo, hoćemo, želimo i živimo za ovakve događaje. Poslije ove pauze, ovakve stvari su nam nasušna potreba, da grad ima što više ovakvih događaja i da privlačimo zvijezde iz regiona”, kazao je Stanivuković.

Danas objavljeno

Jedno naselje u Banjaluci bez vode zbog radova na cjevovodu

M.

Bez struje tri naselja u Banjaluci

M.

Mladi iz naselja Borik poslali poruku podrške srpskom teniskom asu

M.

Ostavite komentar