Gradonačelnik nakon sjednice: Do prijedloga i konačnog usvajanja dug je put - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

Gradonačelnik nakon sjednice: Do prijedloga i konačnog usvajanja dug je put

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je kako je danas, nakon završene sjednice Skupštine Grada izuzetno bitno što je Banja Luka dobila nacrte dva budžeta.

-Ipak, do prijedloga i konačnog usvajanja dug je put. Kao i prošle godine, nacrti budžeta jednoglasno su usvojeni, ali do konačnog usvajanja budžeta bilo je mnogo ucjena koje su značile blokadu našeg grada – naglasio je gradonačelnik.

Dodao je kako će zadržati optimizam da će odbornici biti svjesni globalne situacije i svih izazova koji su pred nama.

-Nadam se da će biti svjesni i važnosti da budžeti grada budu razvojni i strateški orijentisani, a ne potrošački i rasipnički kako bi mogli nastaviti dalji razvoj najvećeg grada Republike Srpske – zaključio je on.

Podsjećamo, odbornici Skupštine grada Banje Luke na današnjoj, 18. sjednici su usvojili Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2022. godinu u iznosu od 201,96 miliona KM, koji je veći od početnog budžeta za 32,25 miliona KM ili 19 odsto.

Istovremeno, usvojen je Nacrt budžeta Grada za 2023. godinu u iznosu od 195.290.000 KM, koji je u odnosu na plan za 2022. godinu veći za 15,1%, ili za 25,6 miliona KM.

Oba dokumenta su upućena na javnu raspravu sa ciljem obezbjeđivanja učešća javnosti u procesu donošenja budžeta i učešću subjekata u predlaganju prijedloga i primjedbi, koje će poslužiti za izradu prijedloga ovih značajnih dokumenata.

Danas objavljeno

Panika: Rusi podigli MiG-31K

M.

Orkanska bura prevrnula turistički brod kod Tivta

M.

Amerika oborila navodni kineski špijunski balon

M.

Ostavite komentar