19. Februara 2020.

Gradnja kružnog toka kod “Lesnine” od marta?

Big Portal

Postupak javne nabavke izbora najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnog puta M4 u Ulici knjaza Miloša sa ulicom Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljića je završen i izabrano je preduzeće “Niskogradnja” iz Laktaša.

“U toku je postupak izbora stručno-tehničkog nadzora nad izvođačem radova. Po završetku ovog postupka moći će se preciznije govoriti o početku radova na ovoj kružnoj raskrsnici”, kazali su u “Putevima RS”, u čijoj nadležnosti je ovaj projekat.

Prema njihovim riječima, rok za izvođenje radova je 120 radnih dana od uvođenja izvođača u radove.

“Vrijednost projekta izgradnje ove kružne raskrsnice je oko 1,3 miliona KM”, dodali su iz ovog preduzeća.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, istakao je da grad trenutno rješava imovinsko-pravne odnose.

“U Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS imali smo sastanak o dobijanju građevinske dozvole za ovaj projekat, tako da će grad svoj dio veoma brzo završiti. Ovaj projekat je veoma značajan i bitan, to je jedno od najvećih saobraćajnih čvorišta u gradu”, naglasio je Sandić.

Podsjeća da su na ovom koridoru izgrađene kružne raskrsnice kod tržnog centra “Delta planet”, kod Rebrovačkog mosta i na Istočnom tranzitu te da je sada ova saobraćajnica najopterećenija.

“Ovom raskrsnicom i izgradnjom Ulice Ivana Gorana Kovačića spojićemo istočni i zapadni tranzit i omogućiti bolji i brži protok saobraćaja”, rekao je Sandić.

Kružna raskrsnica kod “Lesnine” jedna je od tri planirane koje Gradska uprava radi u saradnji sa “Putevima RS” u nastojanju da se smanje gužve na staroj gradiškoj cesti.

Druga je kod škole “Ivan Goran Kovačić” prema Trapistima i treća kod “Hiperkorta” u Dervišima.

Zbog bezbjednosti pješaka koji se kreću u blizini raskrsnice kod “Lesnine” planirana je i izgradnja trotoara od raskrsnice prema tržnom centru “Tropic”.

Ulica Ivana Gorana Kovačića

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, kazao je da je u toku izrada projektne dokumentacije za izgradnju Ulice Ivana Gorana Kovačića.

“Ideja je bila da imamo četiri saobraćajne trake, ali zbog suženja od hotela ‘Ćetojević’ morali bismo ući u problem imovinskih odnosa, što je veoma skupo, nepovoljno i trajalo bi dugo. Prvom fazom tražimo rješenje koje je sprovodivo da imamo četiri saobraćajne trake do skretanja kod ‘Tropica'”, istakao je Sandić.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare