Gradnja kružnog toka kod "Lesnine" od marta? - BIGportal.ba
Banja Luka

Gradnja kružnog toka kod “Lesnine” od marta?

Sredinom marta i početkom građevinske sezone trebalo bi da počne izgradnja kružne raskrsnice kod “Lesnine”, rekli su za “Nezavisne” u “Putevima RS”.

Postupak javne nabavke izbora najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnog puta M4 u Ulici knjaza Miloša sa ulicom Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljića je završen i izabrano je preduzeće “Niskogradnja” iz Laktaša.

“U toku je postupak izbora stručno-tehničkog nadzora nad izvođačem radova. Po završetku ovog postupka moći će se preciznije govoriti o početku radova na ovoj kružnoj raskrsnici”, kazali su u “Putevima RS”, u čijoj nadležnosti je ovaj projekat.

Prema njihovim riječima, rok za izvođenje radova je 120 radnih dana od uvođenja izvođača u radove.

“Vrijednost projekta izgradnje ove kružne raskrsnice je oko 1,3 miliona KM”, dodali su iz ovog preduzeća.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, istakao je da grad trenutno rješava imovinsko-pravne odnose.

“U Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS imali smo sastanak o dobijanju građevinske dozvole za ovaj projekat, tako da će grad svoj dio veoma brzo završiti. Ovaj projekat je veoma značajan i bitan, to je jedno od najvećih saobraćajnih čvorišta u gradu”, naglasio je Sandić.

Podsjeća da su na ovom koridoru izgrađene kružne raskrsnice kod tržnog centra “Delta planet”, kod Rebrovačkog mosta i na Istočnom tranzitu te da je sada ova saobraćajnica najopterećenija.

“Ovom raskrsnicom i izgradnjom Ulice Ivana Gorana Kovačića spojićemo istočni i zapadni tranzit i omogućiti bolji i brži protok saobraćaja”, rekao je Sandić.

Kružna raskrsnica kod “Lesnine” jedna je od tri planirane koje Gradska uprava radi u saradnji sa “Putevima RS” u nastojanju da se smanje gužve na staroj gradiškoj cesti.

Druga je kod škole “Ivan Goran Kovačić” prema Trapistima i treća kod “Hiperkorta” u Dervišima.

Zbog bezbjednosti pješaka koji se kreću u blizini raskrsnice kod “Lesnine” planirana je i izgradnja trotoara od raskrsnice prema tržnom centru “Tropic”.

Ulica Ivana Gorana Kovačića

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, kazao je da je u toku izrada projektne dokumentacije za izgradnju Ulice Ivana Gorana Kovačića.

“Ideja je bila da imamo četiri saobraćajne trake, ali zbog suženja od hotela ‘Ćetojević’ morali bismo ući u problem imovinskih odnosa, što je veoma skupo, nepovoljno i trajalo bi dugo. Prvom fazom tražimo rješenje koje je sprovodivo da imamo četiri saobraćajne trake do skretanja kod ‘Tropica'”, istakao je Sandić.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

PANDEMIJA NIJE POKVARILA PLANOVE Uprkos koroni u protekloj godini u Banjaluci sklopljeno 919 BRAKOVA

D

JEDNI SE ODREKLI SLAVE, DRUGI KRALI ĆEBAD O čemu su pisale novine u Banjaluci prije 70 godina

D

JAVNI PREVOZ USKORO U PUNOM KAPACITETU Od 21. januara promjene u redu vožnje

D

Ostavite komentar