Gradnja 50 socijalnih stanova u banjalučkom naselju Ada - BIGportal.ba
Banja Luka

Gradnja 50 socijalnih stanova u banjalučkom naselju Ada

U banjalučkom naselju Ada počela je izgradnja zgrade sa 50 stanova za osobe u stanju socijalne potrebe, a ovaj projekat zajednički realizuju grad Banjaluka i Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije, uz finansijsku podršku Evropske unije, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave navode da su, prema ranije usvojenim pravilima, stanovi predviđeni za osobe u stanju socijalne potrebe koje zbog različitih, a prvenstveno ekonomskih, socijalnih i zdravstvenih razloga, nisu u mogućnosti da samostalno riješe stambeno pitanje.

Pravo na stanove imaće i osobe sa deficitarnim zanimanjima, te lica koja su ostala bez stana usljed više sile, kao i lica koja zbog liječenja djeteta ostaju na području grada duže od 10 dana.

Stanarina za ove stanove biće simbolična i iznosiće od jedne do 1,20 KM po metru kvadratnom, a stanari će je plaćati u 12 jednakih mjesečnih rata.

Ovakvi stanovi nedavno su izgrađeni i u naselju Kuljani, gdje je korisnicima na raspolaganje stavljeno 48 novosagrađenih stanova.

Danas objavljeno

Odbornici SNSD-a kažnjena – prekršila mjere izolacije

M.

Dom zdravlja Banjaluka: Plan vakcinacije za period od 18. do 23. oktobra

M.

Zbog kvara na vrelovodu, bez grijanja veći dio grada Banjaluka

M.

Ostavite komentar