"Građanska patrola" - najviše prijava za otpad i rasvjetu - BIGportal.ba
Banja Luka

“Građanska patrola” – najviše prijava za otpad i rasvjetu

Problemi sa javnom rasvjetom, nepropisnim odlaganjem otpada, te oštećenja opreme na dječijim igralištima, najčešći su komunalni problemi koje su građani u posljednjih desetak dana prijavljivali putem aplikacije “Građanska patrola”.

Problemi sa rasvjetom registrovani su u više ulica i to Kozarskoj, Putu srpskih branilaca, Kralja Aleksandra, Stepe Stepanovića, Carigradskoj, Skendera Kulenovića i Braće Јugovića.

Nadležno Odjeljenje za komunalne poslove je, po prijemu prijava, odmah izdalo nalog da se kvarovi otklone i rasvjeta dovede u ispravno stanje, saopšteno je iz Gradske uprave.

Oštećeni kontejneri su evidentirani u ulicama Svetozara Cvetojevića, Voždovačkoj i Tromeđi.

Građani su prijavili i oštećenje opreme na dječijem igralištu u Ulici Prvog krajiškog korpusa.

  • U kratkom roku, nesavjesni pojedinci su ponovo oštetili trambolinu na dječijem igralištu, iako je nedavno popravljena -navode iz Odjeljenja za komunalne poslove i apeluju na građane da čuvaju komunalnu opremu, a da vandale koji je uništavaju prijave nadležnim organima.

Građani su primijetili da na prometnom šetalištu između mostova Rebrovac i Venecija postoji nedostatak kanti za odlaganje otpada, a iz Odjeljenja za komunalne poslove poručuju da će nove kante uskoro biti postavljene.

“Građanska patrola”, informatička aplikacija putem koje Banjalučani mogu da prijave komunalne probleme, u funkciji je od 26. aprila 2018. godine.

Aplikacija je primarno namijenjena za prijavu komunalnih nepravilnosti koje je potrebno sanirati. Koristi se bez registracije, a sve proslijeđene prijave su anonimne.

“Građanska patrola” domaći je proizvod, koji je Gradu Banjaluci donirala firma “DVC solušens”.

agencije

Danas objavljeno

Grijanje u Banjaluci počinje u srijedu uveče

M.

Direktor Aerodroma Banjaluka najavio novu liniju: Od naredne godine direktan let za Atinu

M.

,,Predizborna trka” među đacima: Evo gdje je u Banjaluci glasanje obavezno

M.

Ostavite komentar