"Građanska patrola" - najviše prijava za otpad i rasvjetu - BIGportal.ba
Banja Luka

“Građanska patrola” – najviše prijava za otpad i rasvjetu

Problemi sa javnom rasvjetom, nepropisnim odlaganjem otpada, te oštećenja opreme na dječijim igralištima, najčešći su komunalni problemi koje su građani u posljednjih desetak dana prijavljivali putem aplikacije “Građanska patrola”.

Problemi sa rasvjetom registrovani su u više ulica i to Kozarskoj, Putu srpskih branilaca, Kralja Aleksandra, Stepe Stepanovića, Carigradskoj, Skendera Kulenovića i Braće Јugovića.

Nadležno Odjeljenje za komunalne poslove je, po prijemu prijava, odmah izdalo nalog da se kvarovi otklone i rasvjeta dovede u ispravno stanje, saopšteno je iz Gradske uprave.

Oštećeni kontejneri su evidentirani u ulicama Svetozara Cvetojevića, Voždovačkoj i Tromeđi.

Građani su prijavili i oštećenje opreme na dječijem igralištu u Ulici Prvog krajiškog korpusa.

  • U kratkom roku, nesavjesni pojedinci su ponovo oštetili trambolinu na dječijem igralištu, iako je nedavno popravljena -navode iz Odjeljenja za komunalne poslove i apeluju na građane da čuvaju komunalnu opremu, a da vandale koji je uništavaju prijave nadležnim organima.

Građani su primijetili da na prometnom šetalištu između mostova Rebrovac i Venecija postoji nedostatak kanti za odlaganje otpada, a iz Odjeljenja za komunalne poslove poručuju da će nove kante uskoro biti postavljene.

“Građanska patrola”, informatička aplikacija putem koje Banjalučani mogu da prijave komunalne probleme, u funkciji je od 26. aprila 2018. godine.

Aplikacija je primarno namijenjena za prijavu komunalnih nepravilnosti koje je potrebno sanirati. Koristi se bez registracije, a sve proslijeđene prijave su anonimne.

“Građanska patrola” domaći je proizvod, koji je Gradu Banjaluci donirala firma “DVC solušens”.

agencije

Danas objavljeno

Grad Banjaluka poziva udruženja građana da prijave projekte za sufinansiranje

M.

Banjaluka će obilježiti Svjetski dan muzike

M.

Za kvalitetnije vodosnabdijevanje dijela Starčevice: U toku izgradnja cjevovoda u Tuzlanskoj ulici

M.

Ostavite komentar