Građani tražili da prisustvuju sjednici Skupštine grada, ali sala je premala - BIGportal.ba
Banja Luka

Građani tražili da prisustvuju sjednici Skupštine grada, ali sala je premala

Sjednica Skupštine grada Banjaluka na kojoj će odbornici raspravljati o 63 tačke dnevnog reda, počela je nakon što je završen aktuelni čas. Ovo je ujedno i posljednja sjednica prije ljetne pauze. Na aktuelnom času, Saša Lazić, nezavisni odbornik postavio je odborničko pitanje zbog čega se građanima koji žele prisustvovati sjednicama…

Sjednica Skupštine grada Banjaluka na kojoj će odbornici raspravljati o 63 tačke dnevnog reda, počela je nakon što je završen aktuelni čas. Ovo je ujedno i posljednja sjednica prije ljetne pauze. Na aktuelnom času, Saša Lazić, nezavisni odbornik postavio je odborničko pitanje zbog čega se građanima koji žele prisustvovati sjednicama skupštine to ne dozvoljava, iako je poslovnikom ta mogućnost dozvoljena.

“U pitanju je selektivna primjena gradskih odluka i propisa jer je Poslovnikom o radu Skupštine grada ta mogućnost dozvoljena”, kazao je Lazić.

Igor Šukalo, sekretar Skupštine kazao je da poslovnik dozvoljava tu mogućnost ali da je to tehnički neizvodljivo.

“Skupštinska sala je premala, i nakon što odbornici, načelnici i ostali koji trebaju pratiti zasjedanja zauzmu mjesta jednostvno fizički nema prostora da oni koji žele prisustvuju zasjedanju. Bio bih sretan da imamo više mjesta.

Da se postavilo pitanje eventualnog proširenja kapaciteta svi bi odmah pitali zašto se u te svrhe troši novac iz budžeta grada”, kazao je Šukalo.

Danas objavljeno

Preminuo legendarni fudbaler i trener banjalučkog Borca Husnija Fazlić

M.

Priključak na vrelovodnu mrežu: Izmjena režima saobraćaja u Vilsonovoj ulici

M.

Bez vode ostaje ovaj dio Banjaluke

M.

Ostavite komentar