"Građani Srbije, nemojte ljetovati u Crnoj Gori" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Građani Srbije, nemojte ljetovati u Crnoj Gori”

Srbija neće zatvarati granice za crnogorske građane, kao što je to uradila zvanična Podgorica za građane Srbije, ali će biti zatvorena za crnogorske mafijaše i kriminalne klanove, poručila je premijerka Ana Brnabić povodom odluke Crne Gore da za građane Srbije ne otvori granicu 1. juna.

Srbija, kaže premijerka, neće uvoditi recipročne mere, ali je istakla da građani Srbije ne bi trebalo da idu tamo gde su nepoželjni.

Ana Brnabić je za TV Pink rekla da su građani Srbije sada mogli da vide da su nepoželjni u Crnoj Gori, jer , kako je istakla, “nismo lagali da ljudi umiru od gripa ili zapaljenja pluća, a ne od virusa korona”.

“Nastavićemo i dalje da se ponašamo odgovorno i ozbiljno prema našim građanima i da uvek govorimo istinu”, rekla je premijerka, iako, kako je dodala, pravi razlog za odluku Crne Gore da otvori granice za niz zemalja, ali ne i za Srbiju nije u epidemiji virusa korona i broju zaraženih.

Srbija, međutim, neće odgovorati recipročnim merama prema crnogorskim građanima.

“Nećemo sprečavati običnim crnogorskim građanima da posete Srbiju, ali hoćemo još snažnije i još oštrije sprečavati ulazak crnogorskih kriminalaca i mafijaških klanova iz Crne Gore koji su decenijama ubijali po Srbiji i terorisali naše građane”, rekla je Brnabićeva.

Istakla da u borbi protiv kriminalaca iz Crne Gore Srbija neće imati milosti.

“Ovakav odnos crnogorskog premijera poslao je jasnu poruku građanima. Zamolila bih da građani što duže i u većem broju ostaju u našoj Srbiji i da ako negde moraju da odu ne idu tamo gde su građani Srbije nepoželjni”, poručila je premijerka.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Novi soj virusa korona visoko rizičan za Evropljane

M.

Novi soj korone se širi: U Britaniji prvi slučajevi

M.

Porušena “Kajak terasa”- “Zakon se mora poštovati”

M.

Ostavite komentar