Grčka otvara granice za turiste bez ograničenja, pet sati za prolaz kroz Sjevernu Makedoniju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Grčka otvara granice za turiste bez ograničenja, pet sati za prolaz kroz Sjevernu Makedoniju

Građani Srbije od danas će moći da putuju u Grčku kroz Severnu Makedoniju, bez testiranja na virus Covid-19.

Grčka danas otvara svoje granice za 29 zemalja, među kojima je i Srbija, dok je Vlada Republike Severne Makedonije odlučila da od danas omogući nesmetan tranzit svih stranih državljana kroz teritoriju te države, s tim što će u zemlji moći da borave najduže pet sati, rekao je za Tanjug portparol makedonske vlade Muamet Hodža.

Makedonska vlada je odlučila da će stranci koji su u tranzitu kroz Severnu Makedoniju, do potpune liberalizacije režima ulaska i izlaska iz te zemlje, moći da koriste prelaze Tabanovce, Deve Bair, Bogorodica, Kjafasa, Blace i aerodrom Skoplje.

Prema Grčkoj će biti otvoren samo prelaz Bogorodica-Evzoni, dok Dorjan ostaje zatvoren.

Ovaj tranzit, dodaje se u saopštenju vlade, podrazumeva ulaz na jednom graničnom prelazu i izlaz na drugom prelazu, uz obavezu da se ne napušta auto-put ili lokalni put i da se tranzit obavi za najduže pet sati.

Strani državljani će putovati kroz zemlju uz potvrdu koju će morati da popune pri ulasku na makedonsku teritoriju i da predaju graničnoj policiji prilikom izlaska sa makedonske teritorije.

To znači da će i gradjani Srbije moći da putuju u Grčku kroz Severnu Makedoniju, bez testiranja o eventualnoj zaraženosti na virus Covid-19.

Grčka je 29. maja saopštila da od 15. juna otvara svoje granice za 29 zemalja članice EU i države koje nisu članice Unije.

B92

Danas objavljeno

Putin u petak sa liderima oslobođenih teritorija, potpisivanje sporazuma o ulasku u sastav Rusije

M.

Peskov: Incidenti na gasovodima liče na teroristički čin

M.

Amerika “čuva” Seul, a Kim lansira

M.

Ostavite komentar