Građani satima čekaju na izdavanje dokumenata - BIGportal.ba
Banja Luka Republika Srpska / BiH Vijesti

Građani satima čekaju na izdavanje dokumenata

Ispred banjalučke kancelarije za izdavanje dokumenata zabilježene su velike gužve. Građani satima čekaju da dođu na red kako bi dobili lične dokumente. Iz MUP-a su saopštilli da se radnici u šalter salama pridržavaju svih propisanih mjera i da je razlog gužvi nemogućnost ulaska građana u prostorije.

Ukoliko su građanima Banjaluke potrebna lična dokumenta, moraće se naoružati strpljenjem. Zbog situacije sa virusom korona, gužve ispred policijske uprave Banjaluka su veće nego ikad.

Iz policijske uprave odgovaraju da su svi radnici angažovani u punom kapacitetu i da se rad sa građanima odvija u dvije smjene.

U šalter sali Policijske uprave Banja Luka organizovan je kontrolisan ulazak građana, odnosno, ograničen je broj građana koji istovremeno mogu boraviti u zatvorenom prostoru, u cilju onemogućavanja zadržavanja u prostorijama organa i pravljenja dužih redova u zatvorenom prostoru, a u skladu sa Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije.

Zanimljivo je da se zahtjevi za izdavanje ličnih dokumenata u evropskim zemljama i zemljama regiona uglavnom podnose putem internet aplikacija, kako bi se smanjile gužve zbog opasnosti od širenja virusa korona, o čemu kod nas, kako se čini, još i ne razmišljaju.

BN TV

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 09.12.2021.godine

Vanja A

Nastavljena sjednica Skupštine grada Banjaluka

M.

Bura zbog izjave Milanovića: “Ne, ubijeni se ne nadoknađuju novcem”

M.

Ostavite komentar