Građani sa sjevera Kosova aplauzom dočekali vijest o dogovoru - BIGportal.ba
Region Vijesti

Građani sa sjevera Kosova aplauzom dočekali vijest o dogovoru

Nakon 11 dana protesta građana na sjeveru KiM koji su blokirali administrativne prelaze Jarinje i Brnjak protestujući zbog odluke vlade u Prištini o probnim tablicama za vozila sa srpskim registarskim oznakama koja ulaze na KiM i dolaska specijalnih jedinica Rosu, vijest o postignutom dogovoru u Briselu na prelazu Brnjak dočekana je aplauzom.

“Dočekasmo da se napravi neki dogovor, realan, konkretan, da se srpski interesi ispune, koje smo sve ovo vreme branili i po kiši i po suncu. Hvala Bogu, sve će biti uredu”, rekao je jedan od građana Miodrag Krčmarek, prenio je Tv Most.

Građani ističu da su branili svoj ostanak i opstanak i da nisu mjerili vrijeme, kao i da su bili odlučni da se ne povuku dok se ne donese rješenje kojim će biti zadovoljni.

“Bili smo istrajni, vremenom smo sve više dobijali na snazi, i mogli smo još ovako da nastavimo dok god bi to bilo potrebno. Mislim da su se naša očekivanja ispunila i da to više nije potrebno”, ispričao je Dragiša Jovanović.

Spremni da nastave borbu za opstanak na svojim ognjištima građani sa sjevera Kosova poručuju da će i ubuduće braniti svoje interese.

“Mi smo istrajni u svojim zahtevima, uporni smo, čekali smo dok se ne ispune naši zahtevi i videćemo šta će biti dalje”, rekla je Rada Milutinović.

Danas objavljeno

Vozio pijan i pod zabranom skrivio tešku nesreću: Vozaču ubici iz Kotor Varoša četiri godine robije

M.

EU se ne šali, pala paprena kazna: Milion evra dnevno

M.

Mijenjaju se uslovi za starosnu penziju u Srpskoj

M.

Ostavite komentar