Građani protiv direktora škole na Petrićevcu - BIGportal.ba
Banja Luka

Građani protiv direktora škole na Petrićevcu

Osnovna škola “Miloš Crnjanski” našla se u fokusu prije nekoliko dana, kada je objavljeno da rukovodstvo škole nije dozvolilo postavljanje tabli za koševe na školskom igralištu, što je bio dio projekta udruženja građana Petrićevac, odobrenog od Gradske uprave.

Iz škole su poručili da su radili odgovorno i po propisima, ali da su uvijek bili otvoreni za saradnju sa predstavnicima građana na način koji je propisan.

Iz udruženja građana Petrićevac stiže nova reakcija.

Redakciji portala banjaluka24h.com dostavili su dopise kojima su tražili sastanak sa direktorom škole.

– Tek smo sada poslije nepunu godinu dana dobili najavu da ćemo dobiti poziv, i to baš sada kada smo najavili okupljanje. Mi nećemo bježati od toga da sarađujemo sa direktorom škole. Trenutno bi bilo krajnje neodgovorno od nas, jer smo mi ipak glas građana naselja Petrićevac, da sjednemo sa direktorom prije okupljanja i iznosimo naše pojedinačne stavove. S tim u vezi tek kada roditelji koji su se žalili na rad direktora kao i svi mještani iznesu stav odlučićemo šta su nam sljedeći koraci. Zato pozivamo sve u nedjelju u 13:30 na školsko igralište da nam se pridruže, poručio je Pavle Knežević, predsjednik UG Petrićevac i član Savjeta mjesne zajednice.

– Ono što ne možemo da dozvolimo jeste korištenje škole i učenika u političke svrhe i za bilo kakve promocije, poručio je takođe Kos u izjavi medijima.

Iz Udruženja građana Petrićevac kažu da nije u pitanju nikakva politička promocija, te da ukoliko je postavljanje koša preko mini projekta MZ Petrićevac finansiranog od strane Gradske uprave politička promocija treba njima da se obrati. Dodaju da je u pitanju isključivo interes građana ovoga naselja, te dodaju da neće odustati od zahtjeva za održavanje turnira za koji je zabranjeno održavanje jer su se navodno izvodili radovi, izgradnje tribine, Dana Petrićevca.

(Banjaluka24h.com)

Danas objavljeno

Sjajno drugo festivalsko veče jubilarnog FRESH WAVE FESTIVALA!

Zeljka

Banjaluka i Vrbas – svjetski kajakaški centar

M.

Zadnji vikend u avgustu donosi “Kočićev zbor”: Šator “Kod Jablana”, radionica zmijanjskog veza i neizostavna bodljavina bakova

M.

Ostavite komentar