Građani Podgorice uznemireni zbog OKLOPNIH VOZILA na ulicama grada - BIGportal.ba
Region Vijesti

Građani Podgorice uznemireni zbog OKLOPNIH VOZILA na ulicama grada

Kolona oklopnih vozila crnogorske policije primjećena je danas rano ujutru na ulicama glavnog grada Podgorice. U svijetlu tenzija i svakodnevnih “varničenja” između građana koji već više od mjesec dana protestuju protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti i policije, ovaj snimak izazvao je uznemirenost, pogotovo na društvenim mrežama.

Na snimku se vide četiri oklopna transportera u čijoj pratnji su dva policijska džipa, na početku i kraju kolone, koji ih sprovode putem, uz uključena rotaciona svetla.

Snimak je objavio crnogorski opozicioni političar Marko Milačić.

– Iz pravca Nikšića, u 08:35, u Podgoricu stižu oklopna vozila – napisao je Milačić na Fesjbuku.

Kako pišu podgoričke Vijesti, koje su pitanja o oklopnim vozilima proslijedila cnorogorskom MUP, oklopna vozila su se vraćala sa “redovne, planske aktivnosti”.

Uprkos tome, građani, posebno srpske nacionalnosti, reagovali su uznemireno na ovakve prizore.

Podsjećamo, u subotu je primjećena i u najmanju ruku neobična “građevinska” aktivnost na sjeveru Crne Gore, u blizini same granice. Naime, mještani sela Adrović u blizini Pljevalja, javili su tamošnjim medijima da se na samoj granici “kopa rov”, dubine nekoliko metara.

https://www.facebook.com/markomilacic1985/videos/577777676412635/?v=577777676412635

Crnogorska policija je i tada izdala saopštenje u kom je navela da su u pitanju ranije dogovoreni radovi na povećanju bezbjednosti, odnosno sprečavanju ilegalnih prelazaka granice između Srbije i Crne Gore. Ipak, taj sporazum između dvije zemlje potpisan je prije više mjeseci, pa se postavlja pitanje: zašto se psrovodi baš sada i baš na ovakav način?

Jasno je i zbog čega su tenzije i nedoumice prisutne kod građana: u crnogorskim gradovima već više od mjesec dana traju protestna okupljanja zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Ta okupljanja ozbiljno su uzdrmala crnogorsku vlast, vladajuću Demokratsku partiju socijalista i njihovog predsjednika Mila Đukanovića.

(Blic, Tanjug)

Danas objavljeno

Dodik: BiH decenijama nema stvarni institucionalni suverenitet

M.

“Više od deset država spremno da povuče priznanje Kosova”

M.

Merkel razriješena dužnosti, Vlada u tehničkom mandatu

M.

Ostavite komentar