Građani na protestu: Smjene nisu dovoljne, procesuirajte odgovorne - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Građani na protestu: Smjene nisu dovoljne, procesuirajte odgovorne

Građani Sarajeva okupili su se danas ponovo ispred zgrade Vlade FBiH tražeći da se riješe problemi u Zavodu Pazarić, djeca zaštite, a odgovorni procesuiraju.

Okupljeni su blokirali saobraćaj i zvižde.

Vlada FBiH smijenila je danas upravu i direktora Zavoda Pazarić, ali okupljeni nisu zadovoljni.

“Nije dovoljna smjena, odgovorni treba da budu procesuirani. Svi prethodni direktori i odbori”, kazala je jedna od majki djece s poteškoćama u razvoju.

Otac jednog od djece kazao je kako se u centrima dešavaju godinama i gore stvari i kada progovore, njihova djeca budu izbačena iz škole.

“Moja supruga je morala napustiti posao da bi brinula o našem sinu kada su ga izbacili iz škole. Šta s njim da radim kada napuni 21 godinu. U Pazarić? Smijenili su direktora koji je otkrio ovu strašnu stvar, a ostali su i dalje u Vladi. Ne trebamo protestovati na ulici. Trebamo ih kazniti na izborima i ne birati ih”, rekao je roditelj.

Okupljeni su poručili kako sve odgovorne treba poslati u Zavod Pazarić doživotno, svezati ih i donositi parče hljeba dnevno, aludirajući na skromne obroke koje djeca dobijaju, a o čemu je ranije govorio i direktor Pazarića Redžep Salić koji je danas smijenjen.

“Napravili su nas budalama, smijenili su čovjeka koji je javno progovorio o kriminalu i nasilju nad našom djecom. Sram ih bilo”, kazali su roditelji.

Klix.ba

Danas objavljeno

Pojačane mjere povodom dolaska delegacije Srbije u Banjaluku

M.

Indonezija izgubila podmornicu kod Balija, traži pomoć Singapura i Australije

M.

Ništa od sastanka u Briselu: Vučić stiže 26. aprila, Kurti dva dana kasnije

M.

Ostavite komentar