Gradi se regionalni put Vraca-Trebević - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Gradi se regionalni put Vraca-Trebević

Putevi RS potpisali ugovor sa opštinom Istočni Stari grad. Nešić: Imaćemo potpuno rekonstruisanu dionicu ovog puta što će značajno doprineti razvoju turizma u ovom delu Republike Srpske

Putevi RS potpisali ugovor sa opštinom Istočni Stari grad. Nešić: Imaćemo potpuno rekonstruisanu dionicu ovog puta što će značajno doprineti razvoju turizma u ovom delu Republike Srpske

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” d.o.o. Banja Luka, Nenad Nešić, i Bojo Gašanović, načelnik opštine Istočni Stari Grad potpisali u ovoj opštini “Sporazum o definisanju međusobnih odnosa o zajedničkom ulaganju u dio regionalnog puta R446, Vraca-Trebević u dužini od 3 kilometra”.

Direktor Puteva RS Nenad Nešić najavio je da će projekat rehabilitacije dela puta biti završen u narednih 20 dana, a kompletan posao do kraja oktobra, pre početka zimske sezone na Jahorini.

-Od Vraca do Brusa imaćemo potpuno rekonstruisanu dionicu ovog puta što će značajno doprineti razvoju turizma u ovom delu Republike Srpske, naglasio je Nešić.

On je potvrdio da se ozbiljno razmatra i sanacija dela puta na relaciji Jasik-Brus, o čemu je razgovarano sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem i načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem.

Inače vrednost projekta puta Vraca- Trebević je oko 900.000 KM, a prema sporazumu učešće opštine Istočni Stari Grad i Vlade Republike Srpske je po 50 odsto planiranih sredstava.

Bojo Gašanović, načelnik opštine Istočni Stari Grad je precizirao da je ova opština, putem Saveta ministara obezbedila 450.000 KM, i naglasio da je i Vlada Republike Srpske pokazala razumevanje za ovaj projekat i obezbjedila drugu polovinu sredstava, u čemu je učestvovalo i Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

(Novosti.rs)

Danas objavljeno

Dodik: Putina sam upoznao s našim viđenjem stanja u BiH

M.

Sahranjen Milutin Mrkonjić, Dačić: Putuj u večnost, dragi ćale

M.

EU prognozira: Omikron bi mogao da zauzme mesto delta soju

M.

Ostavite komentar