21. Oktobra 2021.

Grad uputio inicijativu resornom ministarstvu: Zatražili kontrolu građevinske dozvole garaže UKC Srpske

Big Portal

Dodali su da je u dopisu koji je Gradska uprava uputila Republičkoj upravi za inpekcijske poslove navedeno da je Članom 73. stav 1. Zakona o uređenju prostora i građenju definisano da je investitor dužan da prije dobijanja građevinske dozvole plati rentu i naknadu za uređenje građevinskog zemljišta.

– Članom 75. stav 1. istog zakona propisano je da se investitoru ne može izdati građevinska dozvola dok se ne dostavi dokaz o plaćanju utvrđene naknade za troškove uređenja građevinskog zemljišta i rente, koja iznosi 1.774.460,98 KM i koja do danas nije plaćena, odnosno plaćanje iste nije obezbijeđeno niti jednom finansijskom mjerom obezbjeđenja kako je to predviđeno Ugovorom. U postupku izdavanja građevinske dozvole nadležno Ministarstvo je kao dokaz o plaćenim naknadama, odnosno obezbjeđenju plaćanja naknada prihvatilo Zaključak Vlade Republike Srpske kojim se garantuje da će investitor finansirati i izgraditi komunalnu infrastrukturu koja je neophodna za funkcionisanje objekta – rekli su u Gradskoj upravi.

SrpskaINFO

Naveli su da “Zaključak Vlade nema karakter bankarske garancije i ne predstavlja dokaz o plaćenim naknadama” i istakli da je nadležno Ministarstvo izdalo građevinsku dozvolu suprotno odredbi Člana 73. i 75. Zakona o uređenju prostora i građenju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare