6. Marta 2020.

Grad raspisao javni poziv za sufinansiranje udruženja

Big Portal

-Projekte treba realizovati na području grada do kraja ove godine, a visina sredstava koja se mogu dodijeliti po projektu iznose od 3.000 do 25.000 KM. Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti udruženja građana, registrovana u skladu sa zakonom kod nadležnog suda ili drugog nadležnog organa, a koja imaju sjedište ili registrovanu organizacionu jedinicu na području grada – rekli su u Gradskoj upravi i napomenuli da udruženje može prijaviti samo jedan projekat.

Prijave na javni poziv sa potrebnom dokumentacijom, treba dostaviti do 26. marta Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Poziv se odnosi na sljedeće oblasti: obezbjeđivanje uslova u zajednici za samostalan život osoba sa invaliditetom; programi podrške osobama treće životne dobi za samostalniji i kvalitetniji život u prirodnom okruženju; prevencija demencije kod osoba treće životne dobi i programi međugeneracijske solidarnosti; razvojni programi za djecu i porodicu u mjesnim zajednicama, s ciljem prevencije društveno neprihvatljivog ponašanja; razvojni programi namjenjeni zdravim životnim stilovima na području emocionalnog razvoja djece predškolskog uzrasta i razvojni programi iz oblasti nenasilne komunikacije i asertivnog ponašanja djece školskog uzrasta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare