25. Maja 2022.

Grad preuzeo troškove poskupljenje: Prevoznici prodaju mjesečne karte po starim cijenama

Big Portal

Direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić je kazao da su mejlom dobili instrukcije iz Grada kako da se postupaju.

“Građani plaćaju iznose kao i do sada a razlika će biti fakturisana Gradu po završenoj prodaji, takvu instrukciju smo dobili iz Gradske uprave. Grad još nije pristao da potpiše ugovor kojim bi se garantovalo da će ovo biti ispoštovano i u narednom periodu. Sve se svodi na komunikaciju mejlom. Mi smatramo da treba postojati ugovor gdje će se to definisati”, objasnio je Mijić, prenosi Srpskainfo.

I u preduzeću “Pavlović turs” su potvrdili da je jutros počela redovna prodaja mjesečnih karata. Dodali su da putnici plaćaju iznose kao i do sada.

Skupština grada Banjaluka je na vanrednoj sjednici usvojila novi cjenovnik karata u javnom prevozu koji predviđa poskupljenje karata od 15 odsto, uz amandmane kluba odbornika SNSD. Amandmanima je definisano da Grad Banjaluka na sebe preuzima troškove poskupljenja karata, koji će iz budžeta grada biti nadoknađeni banjalučkim prevoznicima. Toj odluci se protivila gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, uz obrazložanje da “Grad Banjaluka nema dovoljno sredstva da pokrije te želje SNSD i većine u Skupštini”.

Posljednja odluka Grada predstavlja promjenu u toj politici.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare