Grad podnio urgenciju Republičkom štabu za vanredne situacije: Inicijativa da se ugostiteljima VRATI RADNO VRIJEME kao prije korone - BIGportal.ba
Banja Luka

Grad podnio urgenciju Republičkom štabu za vanredne situacije: Inicijativa da se ugostiteljima VRATI RADNO VRIJEME kao prije korone

Grad Banjaluka uputio je urgenciju Republičkom štabu za vanredne situacije da što prije odgovori na zahtjev koji se odnosi na vraćanje radnog vremena ugostiteljskim objektima koje je bilo kao prije epidemije korona virusa.

Preciznije, od Republičkog štaba traži se izmjena Zaključka o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona od 1. jula i to na način da se jedinicima lokalne samouprave omogući da svojim aktima odluče o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području lokalne zajednice.

Kako je istaknuto u samom zahtjevu, a promjena nije bilo ni u narednoj sedmici, na području Banjaluke nije bilo novih slučajeva zaraze virusom.

– S obzirom na to da je epidemiološka situacija na teritoriji grada stabilna, smatramo da je podneseni zahtjev osnovan – navedeno je u urgenciji.

Podsjećamo, prošle sedmice gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa predstavnicima noćnih klubova, istakavši da Grad podržava inicijativu da se rad kafića i noćnih klubova vrati na režim rada prije korone, što zahtijeva i turistička sezona, te je takva inicijativa i upućena prema Republičkom štabu za vanredne situacije.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Zbog radova pojedini dijelovi Banjaluke i danas bez vode – provjerite da li ste “na spisku”

M.

U Banjaluci rođeno 15 beba

M.

Policijska uprava Banjaluka reorganizovala rad kancelarije za registraciju vozila i izdavanje dokumenata

M.

Ostavite komentar