Grad od Ministarstva traži lokacijske uslove: Kada ćemo ugledati repliku fontane u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Grad od Ministarstva traži lokacijske uslove: Kada ćemo ugledati repliku fontane u Banjaluci

Fontana u parku Mladen Stojanović čija gradnja traje od maja prošle godine, trenutno nema ni lokacijske uslove ni građevinsku dozvolu. U odgovoru za BL portal to potvrđuju iz Gradske uprave Banjaluka, navodeći da treba da traže potrebne dozvole.

Mjesec i po dana nakon što je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske poništio rješenje kojim se Gradu kao investitoru izdaje građevinska dozvola, iz Gradske uprave za BL portal kažu da će od njih tek sad tražiti da im izdaju lokacijske uslove za fontanu.

U odgovoru ne navode zbog čega to nisu uradili već u decembru, kao ni kada bi tačno dugonajavljivani projekat mogao da ugleda svjetlo dana. U obrazloženju ponovo navode zahtjevne i složene radove.

„S obzirom na složenost samog posla tokom pravljenja replike fontane koja će biti smještena na pomenutoj lokaciji, a koja sadrži više dijelova za čiju izradu je potrebno više vremena, a imajući u vidu da je izrada složena i zahtjevna, to je dodatno odužilo cjelokupan proces. Radovi na fontani se izvode kod izvođača radova“, kažu iz Grada.

Radovi na fontani počeli su 10. maja prošle godine i od tada je gradonačelnik Draško Stanivuković nekoliko puta pomjerao rok njenog završetka. Iz Gradske uprave sada kažu da će fontana biti postavljena „kada budu izrađeni svi detalji i kada to budu dozvoljavali vremenski uslovi“.

Danas objavljeno

Obustava saobraćaja u Banjaluci zbog Moto-festa

M.

U Banjaluci otvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu

M.

Dragočaj ostao bez kontejnera

M.

Ostavite komentar