Grad će podržati 18 turističkih manifestacija: Želja da se obogati sadržaj za posjetioce - BIGportal.ba
Banja Luka

Grad će podržati 18 turističkih manifestacija: Želja da se obogati sadržaj za posjetioce

Gradska uprava u ovoj godini finansijski će podržati 18 različitih dešavanja u namjeri da se obogate sadržaji za posjetioce grada na Vrbasu.

Manifestacije su odabrane putem javnog poziva i uvrštene u Kalendar turističkih manifestacija, koje će biti sufinansirane i organizaciono podržane od strane Grada, s obzirom na to da promovišu širok spektar turističkih aktivnosti, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako su kazali iz Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, ukupna direktna novčana podrška iznosi 45.000 KM, dok će biti podržani i ustupanjem prostora Grada potrebnih za održavanje pojedinih manifestacija.

Planirane manifestacije odnose se na zanimljive sadržaje i festivale, a prva od njih je otvaranje ljetne sezone u vodenom parku “Akvane“, zakazana za kraj narednog mjeseca.

Svoje mjesto u kalendaru za 2021. godinu, našli su i tradicionalno “Ljeto na Vrbasu“, te festivali posvećeni banjalučkom ćevapu, vinu, pivu, zatim festival sporta, zabave, edukacije, muzike, penjački festival “Dril end čil”, motorijada, trka dajaka, turistička regata i druge.

Danas objavljeno

Odluka Doma zdravlja Banjaluka: ARI ambulanta Starčevica od ponedeljka prestaje sa radom

M.

Planirana isključenja el.enegije za 05.12.2021.godine

Vanja A

Iz Banjaluke sa Kontikijem u Hurgadu: Dogovoreni letovi od sljedećeg aprila

Vanja A

Ostavite komentar