Grad Banjaluka se zadužuje za 12 miliona KM emisijom obveznica - BIGportal.ba
Banja Luka

Grad Banjaluka se zadužuje za 12 miliona KM emisijom obveznica

Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske 12. juna dala je saglasnost za emisiju obveznica grada Banjaluka u vrijednosti od 12 miliona KM, a poziv za emisiju danas objavljen i na Banjalučkoj berzi.

Ovim zaduženjem banjalučka Gradska uprava planira da djelimično “zakrpi” gubitke izazvane pandemijom virusa korona, a kako je navedeno u pozivu, grad će ponuditi 120.000 obveznica pojedinačne nominalne vrijednosti 100 KM, sa rokom dospijeća od deset godina i kamatnom stopom od četiri odsto.

Saglasnost za ovo zaduženje dala je Skupština grada na sjednici održanoj 27. maja, a gradonačelnik Igor Radojičić na prethodnoj sjednici Kolegijuma skupštine grada kazao je da će ova emisija biti završena oko 10. jula, nakon čega će biti završen i poslat na razmatranje Prijedlog rebalansa budžeta.

  • Na ovu emisiju obveznica smo se odlučili, jer nismo htjeli da zaustavimo kapitalne investicije i dalji razvoj grada. Pad javnih prihoda je veliki i ovo zaduženje će samo djelimično pokriti te gubitke – kazao je Radojičić.

(Glas Srpske)

Danas objavljeno

Stanivuković najavio objavljivanje svih računa koje plaća grad

M.

Planirana isključenja električne energije za četvrtak, 21.01.2021. godine

D

Banjaluka: Rođena jedna djevojčica i deset dječaka

M.

Ostavite komentar