Grad Banjaluka će plaćati 60 KM po djetetu u privatnim vrtićima - BIGportal.ba
Banja Luka

Grad Banjaluka će plaćati 60 KM po djetetu u privatnim vrtićima

Uskoro počinje realizacija projekta subvencije djece u privatnim predškolskim ustanovama u Banjaluci, a kako su naveli iz Odjeljenja za društvenu djelatnost, iznos subvencije će biti jednak za svako dijete i iznosiće oko 60 KM.

“Subvencija za boravak djece u privatnoj predškolskoj ustanovi rezultat je višemjesečnog rada, sprovedenih analiza i istraživanja”, kazali su iz nadležnog odjeljenja.

Dodali su da su imali brojne sastanke, kako sa vlasnicima privatnih predškolskih ustanova, tako i sa rukovodstvom JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a sve u cilju pronalaska najboljeg modela.

“Očekujemo da, u saradnji s vlasnicima privatnih predškolskih ustanova, održimo veliku prezentaciju za roditelje, gdje ćemo zajedno s njima proći kroz određenu dokumentaciju, podijeliti formulare koji će ujedno biti dostupni i na zvaničnoj internet stranici grada Banjaluka”, rekli su iz resornog odjeljenja.

Dodali su da su ove subvencije namijenjene kao podrška porodici, odnosno roditeljima za njihovu djecu, a ne za privatne predškolske ustanove, te će ovaj novac biti uplaćen direktno na račun roditelja djece.

Za ovu namjenu iz budžeta gada izdvojeno je ukupno 1,2 miliona KM, a ovim programom biće obuhvaćeno oko 2.000 djece.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 05.decembar 2022. godine

Vanja A

Zbog “Banjalučke zime”: Obustava saobraćaja tokom vikenda u centru grada

M.

Banj brdo i 2023. godine bez skijališta

M.

Ostavite komentar