Grad Banjaluka apeluje na hitnu reakciju institucija zbog slučaja obljube u Domu - BIGportal.ba
Banja Luka

Grad Banjaluka apeluje na hitnu reakciju institucija zbog slučaja obljube u Domu

Gradska uprava Banjaluka apeluje da sve nadležne institucije hitno reaguju i istraže slučaj obljube maloljetne štićenice JU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”, navodeno je na stranici grada.

“Iako ova ustanova nije u nadležnosti grada Banjaluka, dužni smo javno osuditi svaki vid nasilja, te zatražiti da se nakon utvrđivanja činjenica maksimalno sankcionišu odgovorna lica, preispita rad uprave, kao i da se hitno smijene odgovorni”, napominju iz grada.

Dodaju da bilo kakav vid nasilja nad djecom u institucijama zahtijeva reakciju i vanrednu kontrolu nadležnh ministarstava, Ombudsmana za djecu Republike Srpske, Republičkog inspektorata, Odbora za pitanja djece, mladih i sporta Narodne skupštine Republike Srpske, a s obzirom na to da su slični slučajevi zabilježeni i ranije, smatraju da se o temama zlostavljanja djece treba razgovarati i na posebnoj sjednici.

“Činjenica je da samo posljednjih godina svjedoci krivičnih djela koja su se dešavaju u mnogim javnim ustanovama, kao i u ustanovama gdje borave najmlađi sugrađani, još jednom skrećemo pažnju na važnosti boljeg preventivnog i pedagoškoga nadzora”, zaključuju uz Gradske uprave.

Danas objavljeno

Grijanje u Banjaluci počinje u srijedu uveče

M.

Direktor Aerodroma Banjaluka najavio novu liniju: Od naredne godine direktan let za Atinu

M.

,,Predizborna trka” među đacima: Evo gdje je u Banjaluci glasanje obavezno

M.

Ostavite komentar