Grabar Kitarović izgubila podršku - BIGportal.ba
Region Vijesti

Grabar Kitarović izgubila podršku

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izgubila je povjerenje većine građana te zemlje, pokazuje posljednje istraživanje agencije Ipsos.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izgubila je povjerenje većine građana te zemlje, pokazuje posljednje istraživanje agencije Ipsos.

Kako se navodi u istraživanju koje je prenijela Nova TV, hrvatsku predsjednicu ne podržava 52 odsto ispitanika, 42 odsto je podržava, dok šest procenata ispitanih građana nije željelo da se izjasni.

U ovom trenutku Kolinda Grabar Kitarović može da računa samo na većinsku podršku birača HDZ, tačnije njih 81 odsto.

Ovo je najlošiji rejting predsjednice od oktobra 2017, navodi portal Indeks, podsjećajući da je njen prethodnik Ivo Josipović za svoj rad u isto vrijeme svog mandata 2014. godine, imao veću podršku.

Ivu Josipovića tada je podržavalo 59 odsto, a nije ga podržavalo 34 procenta ispitanih, navodi Indeks.

Kolinda Grabar Kitarović je, međutim, i dalje ubjedljivo prva na listi najpopularnijih političara, ali i tu procenti opadaju, navodi Indeks. Kada je u pitanju popularnost hrvatskih političara, nju podržava 54 odsto, a ne podržava 40 odsto ispitanih.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je drugi na listi najpopularnijih političara, ali daleko ispod predsjednice. Njegov rad podržava 36 odsto, a ne podržava njih 57 odsto.

Mislav Kolakušić, koji je bio najveće iznenađenje izbora za Evropski parlament (EP) u Hrvatskoj, kada je kao nosilac nezavisne liste osvojio jedan mandat u EP, treći je na listi najpopularnijih političara.

Prema istraživanju Ipsosa, on može da računa na 32 odsto podrške ispitanika, dok se 36 procenata izjasnilo da ga ne podržava.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Opozicija traži novo brojanje za predsjednika RS i za Narodnu skupštinu

Vanja A

Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

Vanja A

Predložen pritvor za članove biračkog odbora u N. Gradu

Vanja A

Ostavite komentar