Govedarica: Dodik i Izetbegović su najviše štete nanijeli svom narodu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Govedarica: Dodik i Izetbegović su najviše štete nanijeli svom narodu

“Treba da sjednemo i da shvatimo da mi u ovoj zemlji moramo da živimo i ako je tako hajde da živimo kao normalni ljudi. Dajte jednom da odrastemo i da se ne ponašamo kao djeca. Mislim da što se tiče svega ovoga da će opozicija imati značajnu ulogu i ja lično navijam da dođe do formiranja Savjeta ministara BiH”, rekao je Govedarica.

“Za jednu zemlju je dobro da ima stabilnu vlast i stabilan politički ambijent, a sa druge strane potrebno je da ima kvalitetnu i snažnu opoziciju koja će da pokaže koliko i ona može biti kreativna”, rekao je predsjednik SDS Vukota Govedarica u emisiji Dan uživo N1 televizije.

Prema njegovim riječima opozicija i vlast treba zajedno da rade na demokratizaciji političkog ambijenta i u reformama koje su potrebne i BiH i Republici Srpskoj.

“Ako ćemo se svađati a ja lično mislim da su najveću štetu srpskom i bošnjačkom narodu nanijeli predsjednik SNSD Milorad Dodik i lider SDA Bakir Izetbegović igrajući tu utakmicu takozvanih političkih duala gdje su cijelo vrijeme potpirivali neke sukobe i zavađali narode. Treba da sjednemo i da shvatimo da mi u ovoj zemlji moramo da živimo i ako je tako hajde da živimo kao normalni ljudi. Dajte jednom da odrastemo i da se ne ponašamo kao djeca”, rekao je Govedarica.

On kaže da navija da dođe do formiranja Savjeta ministara BiH.

Kada je u pitanju državni nivo vlasti mi ovde imamo Dodika, Džaferovića i Komšića koji su se, očigledno, našli na nekom zajedničkom putu kada je u pitanju izbor Savjeta ministara.

“Možemo samo da očekujemo da političke partije sjednu u narednom periodu i pokušaju da usaglase kako formirati Savjet ministara. Da li će u svemu tome istrajati Džaferović i Komšić u svemu onome što se govorili kada je u pitanju akcioni plan koji se vezuje za MAP, a koji u konačnici podrazumijeva pristupanje NATO alijansi? Da li će pokleknuti Dodik u svojim ranijim opservacijama da to ne dolazi u obzir i da je nemoguće da on prihvati sve ono što je prihvatio 2008 i 2009. godine imaćemo priliku da vidimo. Očigledno je da će neko ovde biti pobjednik, a neko poražen”, kazao je Govedarica.

BN TV

Danas objavljeno

Grčka: Svi građani i turisti dobili SMS upozorenje o požarima

M.

“Sastanak sa Šmitom samo ako se o tome dogovore sve srpske stranke”

M.

Dva muškarca se u utopila na crnogorskom primorju

M.

Ostavite komentar