Gotov je? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Gotov je?

Tačno 100 dana do izbora u novembru, više Amerikanaca misli da SAD ide u pogrešnom smeru, nego u bilo kom momentu u toku mandata predsednika Donalda Trampa.

Toje rezultat nove ankete agencije AP i Centra za istraživanje javnosti NORC.

Prema rezultatima istraživanja, način na koji se predsednik bori protiv koronavirusa podržava 32 odsto Amerikanaca, prenosi Glas Amerike, dodajući da i njegov odnos prema ekonomiji, njegov lični pečat u mandatu, ima smanjenu podršku poslednjih meseci.

Čak iako pokuša da se fokusira na trku protiv najverovatnijeg protivnika iz redova demokrata Džoa Bajdena, na različitim kulturnim temama i porukama o “redu i zakonu”, Trampove šanse za reizbor biće usko povezane za načinom borbe protiv pandemije i da li će glasači verovati da će se zemlja vratiti u normalu pod njegovim vođstvom, dodaje Glas Amerike.

Anketa AP i NORC pokazuje da osam od 10 Amerikanaca smatra da zemlja ide u lošem pravcu, što je više nego kada je Tramp preuzeo funkciju.

U istraživanju se dodaje da 38 odsto Amerikanaca misli da je nacionalna ekonomija u dobrom stanju, što je pad od januara pre pandemije, kada je to mislilo 67 odsto ispitanih.

Oko 38 odsto Amerikanaca podržava način na koji radi predsednik, što je pad od početka pandemije, navodi se.

Većina republikanaca – 81 odsto podržava Trampa, dok 68 procenata podržava način na koji se nosi sa pandemijom.

B92

Danas objavljeno

Incident na sastanku SZO: Ućutkana Etiopija?!

M.

Milanović: U slučaju sukoba u Ukrajini, povlačimo hrvatske vojnike

M.

Maske su počele da padaju, na djelu je državni udar

M.

Ostavite komentar