Gorjela pilana u Šipovu, šteta oko pola miliona - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Gorjela pilana u Šipovu, šteta oko pola miliona

S požarom na objektu pilane u mjestu Babići šipovački vatrogasci i dobrovoljci borili su se skoro šest sati te se vatra nije prenijela na druge objekte, ali su, kako nezvanično saznajemo, izgorjeli hala i vrijedne mašine pa se šteta za sada procjenjuje na skoro pola miliona maraka.

Vatra je izbila u nedjelju oko 19.15, kada, na sreću, nije bilo radnika, a prema nezvaničnim saznanjima “Nezavisnih”, iz zasad neutvrđenih razloga planuo je najprije silos za piljevinu, pa se vatra proširila na mašine u jednoj hali.

“U tom objektu bile su vrlo vrijedne mašine pa se ukupna tačna šteta još procjenjuje, ali se sigurno može govoriti o više stotina hiljada maraka. To je inače središnji objekat i šteta u njemu je totalna”, kaže izvor blizak istrazi.

Kako su nam potvrdili u Vatrogasnom društvu Šipovo, sa vatrom su se vatrogasci u skladu sa svojim mogućnostima borili do jedan sat iza ponoći.

“Na terenu su bila tri naša i dvojica dobrovoljnih vatrogasca. U gašenju vatre su nam pomogli i građani pa se požar nije prošrio na druge objekte. Ako se izuzmu neke lakše opekotine od limove i poneki ubod, niko u požaru nije povrijeđen. Radnici taj dan nisu bili na poslu jer je bila nedjelja”, rekli su nam u Vatrogasnom društvu.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad potvrdili su da tokom požara nije bilo povrijeđenih, a juče je rađen uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Šipovo zajedno sa inspektorom za ekplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Banjaluka.

Inače, na području koje pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad u toku tog dana zabilježena su još dva požara. Najprije je oko 15.40 policiji u Ribniku prijavljeno da je u mjestu Zableće došlo do požara na više privatnih parcela koji je lokalizovan od strane mještana.

“Operativnim radom policijski službenici Policijske stanice Ribnik došli su do saznanja da je požar izazvalo lice inicijala R.G. iz Ribnika, na način da je palilo suvu travu na svojoj parceli i tom prilikom vatra se otela kontroli i zahvatila susjedne parcele. Protiv navedenog lica biće preduzete sve zakonom predviđene mjere i radnje”, saopšteno je iz PU Mrkonjić Grad.

Nakon toga, oko 19.05 zaprimljena je prijava da je u mjestu Gornji Vrbljani na području Ribnika takođe došlo do požara koji je zahvatio više privatnih parcela i visoku šumu ŠG “Ribnik”.

Prilikom požara na jednoj od privatnih parcela izgorjeli su pomoćni objekti, te je požar zahvatio i krov jedne kuće .

“Radnici Šumskog gazdinstva su šumski požar stavili pod kontrolu, dok su mještani lokalizovali požar na privatnom posjedu. Prilikom požara nije bilo povrijeđenih lica. Uviđaj će obaviti policija iz Ribnika sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Banjaluka”, navode iz policije.

Sa vatrom su se tokom vikenda borili i u opštini Han Pijesak, gdje su osim niskog rastinjam izgorjeli i drvena kuća i dvije drvene kolibe.

Osim toga i policiji u Tesliću u nedjelju su prijavljeni požari na tri lokacije, koji su zahvatili šumu i nisko rastinje.

Podsjećamo da je i u noći između četvrtka i petka u požaru koji je izbio u Industrijskoj zoni u Gradačcu izgorio proizvodni pogon Modne konfekcije “Famaco”, a materijalna šteta načinjena na objektu mogla bi biti višemilionska jer su osim mašina izgorjeli i gotovi proizvodi kao i zalihe tekstila.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar