Goražde: Dvojica pobjegla iz zatvora, u toku velika potraga - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Goražde: Dvojica pobjegla iz zatvora, u toku velika potraga

Dva zatvorenika, od kojih je jedan migrant porijeklom iz Alžira, pobjegla su iz zatvora u Ustikolini i policija za njima traga, a pozvane su i druge policijske agencije da pomognu.

Zatvorenici su pobjegli u petak oko 20.00 časova iz zatvora u Ustikolini – odjeljenja poluotvorenog tipa u sastavu Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo.

Iskoristili su trenutak kada su stražari, nakon pada, pritekli u pomoć jednom od zatvorenika, te preskočili ogradu koja je još u izgradnji.

Avaz navodi da je riječ o Denisu Dž. koji je izdržavao kaznu zbog tuče i nasilničkog ponašanja, te Јusufu O, migrantu porijeklom iz Alžira, osuđenom zbog krađe.

Iz MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona su naveli da su o tome obaviještene policijske uprave Foča, Novo Goražde, Rogatica, kao i MUP Kantona Sarajevo.

  • Pregledan je teren od Ustikoline prema fočanskoj Јabuci, koristili smo Sektor kriminalističke policije, Јedinicu za podršku i dron prilikom tih aktivnosti – rekao je vršilac dužnosti komesara policije kantonalnog MUP-a Saladin Pleh.

On je dodao da MUP ima neke informacije koje za sada ne može podijeliti sa medijima.

Za sada nije poznato da li je bijeg bio dogovoren i jesu li bjegunci imali pomagača, koji ih je, eventualno, čekao u automobilu.

Pretpostavlja se da su iz Ustikoline krenuli ka fočanskoj Јabuci, te dalje prema Sarajevu, ali su pojačane i patrole, kao i kontrola saobraćaja na ulazima u Ustikolinu i Goražde.

Avaz navodi da je kompletan bijeg snimljen kamerama video-nadzora. Uprava zatvora i policajci pregledali su snimke.

Policajci su uzimali izjave i od svjedoka – osuđenika i stražara, što je standardna procedura u ovakvom slučaju.

Danas objavljeno

Lider upozorio: “Nismo upotrebili svu silu koja nam je na raspolaganju”

M.

Lokalni izbori u Hrvatskoj

M.

Brisel pozvao na momentalni prekid nasilja

M.

Ostavite komentar