GORAN DAKIĆ: Zaključkom ću te, zaključkom ćeš me! - BIGportal.ba
Ja tako mislim / Posuđeni komentar

GORAN DAKIĆ: Zaključkom ću te, zaključkom ćeš me!

Piše: Goran Dakić
foto: Siniša Pašalić


Sjećate li se Osme posebne sjednice koja je održana 25. juna 2015. godine i na kojoj su doneseni zaključci među kojima je bio i onaj da Narodna skupština Republike Srpske od nadležnih organa zahtijeva da istraže navode narodnog poslanika Gorana Đorđića u vezi sa prisluškivanjem poslanika i sudije u Gradišci?

Ne?

A sjećate li se Desete posebne sjednice na kojoj je usvojena odluka o raspisivanju referenduma u vezi rada Suda i Tužilaštva BiH?

Nikako?

Da probamo sa Jedanaestom posebnom koja je održana 21. oktobra 2015. godine i na kojoj je donesen zaključak u kojem se veli da „Narodna skupština Republike Srpske obavezuje Vladu RS da u roku ne dužem od 90 dana dostavi Prijedlog izmjena i dopuna Krivičnog zakona RS kojim bi bila utvrđena odgovornost za neovlašćeni prenos nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH“?

Ne ide?

A pamtite li da se na istoj sjednici među zaključcima našao i ovaj: „Narodna skupština Republike Srpske obavezuje izabrana i imenovana lica sa teritorije Republike Srpske u institucijama BiH da prije usvajanja odluka i zakonskih rješenja obavezno zatraže mišljenje nadležnih odbora Narodne skupštine Republike Srpske o pitanjima koja su od interesa za Republiku Srpsku?“

Jok?

Dva mjeseca kasnije održana je i Trinaesta posebna i to nakon što je SIPA intervenisala na području Novog Grada. Sjeća li se ko da su i tada doneseni zaključci u kojima se kaže da „Narodna skupština Republike Srpske poziva predstavnike RS u organima i institucijama na nivou BiH da odmah spriječe dalje donošenje bilo kojih odluka kojima se ugrožava ustavni integritet, identitet i subjektivitet RS“?

Ni ovo?

Da probamo sa svježijim primjerom: pretposljednjeg dana februara održana je 22. posebna i na njoj je usvojeno 12 zaključaka. Možemo da biramo koji hoćemo, ali evo da izaberemo sedmi: „Narodna skupština Republike Srpske ukazuje na neophodnost donošenja akata o Ustavnom sudu BiH i pokretanju parlamentarne procedure koja bi omogućila odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH“. Pamti li iko ovo?

Zar niko?

A kada su poslanici, u okviru 26. posebne, zatražili od nadležnih institucija „odlučnu i beskompromisnu aktivnost na potpunom rasvjetljavanju svih činjenica vezanih za slučaj David Dragičević kako bi se razjasnile sve nedoumice i nejasnoće i zadovoljila pravda“?

Bar jedan?

Tako je to sa zaključcima.

Ni ovi novi neće biti ništa bolji.

Piše: Goran Dakić za pecat.co.rs

Danas objavljeno

Samo Tozovac zna ko je Mile s lajkovačke pruge, ostali samo nagađaju

Zeljka

BIG Radio dobio VIBER stikere !

Igor Mudrinić

Slušajte BIG Radio preko nove online platforme u Bosni i Hercegovini

Igor Mudrinić

Ostavite komentar