GORAN DAKIĆ: Vesela braća, žalosna nam majka - BIGportal.ba
Ja tako mislim / Posuđeni komentar

GORAN DAKIĆ: Vesela braća, žalosna nam majka

Piše: GORAN DAKIĆFoto: Siniša Pašalić Dogovoreno je formiranje Savjeta ministara. Konačno. Tri delije – srpska, hrvatska i bošnjačka – uz punu podršku četvrte – ni srpske, ni hrvatske, ni bošnjačke – dogovorile su posao u naredne tri i po godine. Trakavica je biva time završena? Ili je tek počela? Počela…

Piše: GORAN DAKIĆ
Foto: Siniša Pašalić


Dogovoreno je formiranje Savjeta ministara. Konačno. Tri delije – srpska, hrvatska i bošnjačka – uz punu podršku četvrte – ni srpske, ni hrvatske, ni bošnjačke – dogovorile su posao u naredne tri i po godine.

Trakavica je biva time završena? Ili je tek počela? Počela je „davno prije“, a završiti, kako stvari sada stoje, neće nikada, ali izborna volja je izborna volja i u to se ne treba nešto suviše petljati.

Da li će do isteka mandata aktuelne državne vlasti biti riješen ijedan problem? Neće. Da li će biti napravljeni novi? Sasvim je sigurno da hoće. U biografijama ova tri musketira stoji da često potežu tupe mačeve iz kanija i vitlaju njima kao maniti.

Ne znam šta su dogovorili mimo papira, ali znam da će nam matere biti žalosnije što su oni veseliji. Blato kroz koje je Predić provukao svoje lole biće spečeno tijesto u odnosu na blato kroz koje će nas provući Vigemarkove barabe.

Pozicije sa kojih kreću u novi počasni krug bile bi iste i da su ovaj posao oposlili prije pola godine, ali jok. Napetost valja držati i kada razloga za napetost nema i vi sad vidite kako će nam lijepo i veselo biti do narednih izbora.

Hoće li Larsove bebe srezati dugove u zdravstvu? Neće. Hoće li zaustaviti odlaske mladih? Nope. Hoće li izgraditi bar trećinu od onoga što su obećali? Ma kakvi! Hoće li pohapsiti i zatvoriti lopine? Nikada.

Pekić je davno pisao da je zadatak svake vlasti da pronađe (sve) načine da ostane što duže na vlasti, baš kao što je zadatak svake opozicije da pronađe (sve) načine da se vlasti dokopa. Da bi zapošljavali i hapali.

Kakva su moja očekivanja? U dvije riječi ovakva: pričao mi Ljubivoje Ršumović prije desetak godina kako je na ulazu u Beograd, na jednoj od zgrada, stajao veliki grafit: Dobrodošli u pizdu materinu! S obzirom na to da živimo u državi u kakvoj živimo, jasno je da se Ršumov grafit mora malo popraviti: Dobrodošli u tri pizde materine

Piše: GORAN DAKIĆ za izvor.ba

Danas objavljeno

Samo Tozovac zna ko je Mile s lajkovačke pruge, ostali samo nagađaju

Zeljka

BIG Radio dobio VIBER stikere !

Igor Mudrinić

Slušajte BIG Radio preko nove online platforme u Bosni i Hercegovini

Igor Mudrinić

Ostavite komentar