GORAN DAKIĆ: Hoću svoj deo, nećete da me prevarite! - BIGportal.ba
BIG preporuka

GORAN DAKIĆ: Hoću svoj deo, nećete da me prevarite!

Piše: Goran DakićFoto: Siniša Pašalić U oktobru 2000. godine na Trećem kanalu RTS-a porvali su se Vojislav Šešelj i Nenad Čanak. Bilo je tu svega i svačega, ali do danas najbolje pamtim jasno, precizno i tačno pitanje koje je lider vojvođanskih socijaldemokrata uputio prvom nosiocu zarđale srpske kašike: Gde su…

Piše: Goran Dakić
Foto: Siniša Pašalić


U oktobru 2000. godine na Trećem kanalu RTS-a porvali su se Vojislav Šešelj i Nenad Čanak. Bilo je tu svega i svačega, ali do danas najbolje pamtim jasno, precizno i tačno pitanje koje je lider vojvođanskih socijaldemokrata uputio prvom nosiocu zarđale srpske kašike: Gde su pare, gos’n Šešelj?

Dvije decenije kasnije do istog pitanja, u gotovo istim uslovima, došao je cinični i drski Jovo Bakić. On je, u „Utisku nedelje“, kazao da je sva vika oko i zbog Kosova dignuta samo da poštena inteligencija ne bi pitala nepoštenu vlast jedno jedino i ključno pitanje: Gde su naše pare?!

U tim danima ili iza tih dana na društvenim mrežama je ponovo „briljirao“ ministar bezbjednosti Dragan Mektić koji je izmijenio nekoliko bezopasnih krošea sa portparolom Saveza nezavisnih socijaldemokrata Radovanom Kovačevićem. Potonji je, napadajući Mektićeva dupla primanja, branio ista takva primanja poslanika partije u čije ime govori pravdajući sve to „političkim procesima“ o kojima Mektić biva ne zna ništa.

Mektićevo lajanje po mrežama je priča za sebe koja više i ne može da se ispriča, ali zato jedna druga, ona o političkim procesima, i te kako može i mora da bude kazivana. Slično mi je, prije koju godinu, odgovorio i sam patron SNSD-a kada sam ga pitao zašto toliko grmi protiv Suda i Tužilaštva BiH kada su upravo njegovi poslanici glasali za uspostavljanje ovih institucija. I Dodik je tada rekao da to niko sem njega i ne razumije i da su sve to politički procesi.

Nije valjda da je to toliko jednostavno? Ili komplikovano? Ako je tako, slijede pitanja: da li je i predstavništvo u Izraelu politički proces koji niko osim Dodika i bliskih mu saradnika ne razumije? Tri banke takođe? Da li je politički proces i Dragan Vučetić? Da li je na temeljima političkih procesa bivši robijaš u centru Banje Luke podigao luksuznu poslovnu zgradu? Niz dopunite kako vam se prahne.

Politička logika je neumoljiva i licemjerna: kada opozicija, ma ko u datom trenutku opozicija bio, napravi ono što napravi, ona je odmah izdajnička, plaćenička, soroševska. Ako nešto slično ili (uglavnom) gore napravi vlast, onda su to politički procesi koje analfabete nikako ne mogu da dokuče. Možda i ne mogu, ali neki među njima će se valjda nekada dosjetiti da se sve to radi da raja ne bi postavila jedno jedino i ključno pitanje: Gdje su naše pare?

I zaista: gdje su naše pare?!

Piše: Goran Dakić za izvor.ba

Danas objavljeno

Srbi i Sarajevo danas, između harmonike i liturgije: Hladne vode sa Baščaršije

Zeljka

Medijska panika na engleskim pumpama, ekološka cena evropske struje i politička težina ruskog gasa: Energetska kriza pred vratima

Zeljka

Rušenje Njegoševe kapele i izgradnja Meštrovićevog mauzoleja: Najveća umetnička pobuna u SFRJ

Zeljka

Ostavite komentar