Google za Chrome testira globalni video/pause taster - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google za Chrome testira globalni video/pause taster

Google bi uskoro u Chrome pregledač mogao dodati play/pause taster, koji bi mogao omogućiti da se pauzira ili pokrene video iz bilo kog taba.

Google bi uskoro u Chrome pregledač mogao dodati play/pause taster, koji bi mogao omogućiti da se pauzira ili pokrene video iz bilo kog taba. Funkcija je otkrivena u nedavnoj Chrome Canary verziji , koja ima novu karakteristiku pod nazivom Global Media Controls.

Kada se omogući, play ikonica će se pojaviti pored URL-a (pored zvezdice za bookmarkovanje) ukoliko se u nekom od tabova nalazi video koji se reprodukuje. Klikom na play ikonicu, pojavljuju se veće kontrole, a omogućavaju pauziranje, puštanje ili preskakanje sadržaja a da pri tome nije potrebno otići u konkretan video.

Funkcija bi mogla biti korisna za stopiranje dosadnih videa koji se automatski puštaju ili kontrolisanje YouTube videa ukoliko se prebacujete na drugi tab. Global Media Controls nude prilagodljive funkcije, posebno za one koji značajno konzumiraju YouTube sadržaj.

Global Media Controls je i dalje u fazi ranog testiranja, a ukoliko želite da isprobate funkciju možete preuzeti Canary browserovde, a potom omogućiti flag/zastavicu: chrome://flags/#global-media-controls.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Gejmeri su 2020. proveli mnogo više vremena na Steam-u

V.R.

Samsung Galaxy A52 5G je dobio Bluetooth i Wi-Fi sertifikate

V.R.

AMD Ryzen 9 5980HS Cezanne je bolji od Intel Tiger Lake procesora u ranim benchmark testovima

V.R.

Ostavite komentar