Google vratio Mate 20 Pro na svoju Android Q Beta listu - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Google vratio Mate 20 Pro na svoju Android Q Beta listu

Priča oko Huawei zabrane od strane SAD nije završena, a izgleda da iz dana u dan postaje sve nevjervatnija. Nakon što je juče SD Association vratio Huawei na svoju listu za podršku, sada to čini i Google za Huawei Mate 20 Pro. 

Nakon što je Google ranije povukao Huaweijevu Android licencu i uklonio Mate 20 Pro sa svoje zvanične liste uređaja koji mogu da koriste Android Q betu. Google je sada promenio stav i vratio telefon na ovu listu.

Promena je vidljiva na Android Q beta sajtu. Mate 20 Pro se tako ponovo pridružio Essential Phone, ZenFone 5Z, Nokia 8.1, LG G8 i drugim modelima koji su deo beta testiranja.

Za sada nije poznato da li je ova promena deo ranijeg sporazuma o 90 dana odlaganja koje je SAD dao kompaniji Huawei ili je u pitanju neki novi sporazum koji još nije objavljen. Mada ova druga opcija deluje manje verovatno, jer bi to bila velika pobeda za kinesku kompaniju i sigurno bi bila zvanično saopštena.

Huawei je najavio da će se protiv američke zabrane boriti na sudovima, tako da nas u budućem periodu očekuje još dosta informacija na ovu temu.

Danas objavljeno

AUO sprema 27-inčni 300Hz QHD i 32-inčni 8K4K monitor

Vanja A

Moto G60 i G40 Fusion zvanično predstavljeni sa Snapdragon 732G čipom i 120Hz ekranom

Vanja A

Galaxy Z Fold3 sertifikovan sa 4275mAh baterijom, imaće IP otpornost na vodu i prašinu

Vanja A

Ostavite komentar