11. Juna 2021.

Google u tišini ukida podršku za svoju aplikaciju za mjerenje

Big Portal

Kako je primetio Android Police, Measure je započela kao aplikacija za ugašenu platformu Tango AR, tehnološkog giganta sve dok Google nije proširio svoju dostupnost na sve pametne telefone koji podržavaju ARCore u 2018. godini.

Android Police je otkrio da se aplikacija više neće prikazivati na Google Play-u, ako je prethodno niste instalirali na uređaju. Ako je i dalje na vašem telefonu, u njegovom spisku se sada navodi da “aplikacija više nije podržana i neće se ažurirati”. Međutim, moći ćete da nastavite da je koristite ako je i dalje instalirana.

Kao što joj samo ime govori, aplikacija pretvara vaš uređaj u virtuelnu mernu traku pomoću koje možete da znate dimenzije predmeta iz stvarnog sveta – jednostavno ćete morati da usmerite kameru prema njima. Na osnovu recenzija koje su korisnici ostavili na Google Plaiu, aplikacija je bila nestabilna i sklona padovima. Njegova merenja takođe nisu bila sasvim tačna, a karakteristike su bile prilično nejasne. Iako je kompanija prošle godine za nju izvodila više konverzija jedinica, velika ažuriranja aplikacije bila su malobrojna. S obzirom na to da je razvoj bio spor i sporadičan, gašenje se verovatno već neko vreme spremalo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare