Google testira funkciju u Chrome-u koja šalje brojeve telefona sa desktopa na telefon - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Google testira funkciju u Chrome-u koja šalje brojeve telefona sa desktopa na telefon

Sajt Android Police je primetio zanimljivu funkciju na desktop Chrome Beta 78 verziji. Google testira mogućnost slanja telefonskog broja sa desktopa na aplikaciju za pozivanje u korisnikovom telefonu.

Kada na internetu naiđete na linkovani broj telefona i kliknete na njega, pojaviće se opcija “Call from your devices”. Ukoliko imate više telefona, koji su povezani na Google nalog, svi će biti izlistani kao opcija sa koje možete da pozovete broj. Nakon ovog izbora, linkovani broj se šalje na izabrani uređaj preko obaveštenja. Pritisak na broj ga premešta u aplikaciju za pozivanje na telefonu.

Kako bi mogli da upotrebljavaju ovu funkciju, korisnicima će biti potreban mobilni Chrome browser na telefonu, uz Android 9 ili Android 10 softver. Prošlog meseca, Google je u Chrome 76 stabilnu verziju dodao i mogućnost slanja pojedinačnih tabova sa uređaja koji koristi Chrome na telefon.

Slanje telefonskih brojeva sa desktop Chrome-a na telefon je još jedna od malih stvari kojima Google želi da poboljša korisničko iskustvo.

Izvor: AndroidPolice

Danas objavljeno

AUO sprema 27-inčni 300Hz QHD i 32-inčni 8K4K monitor

Vanja A

Moto G60 i G40 Fusion zvanično predstavljeni sa Snapdragon 732G čipom i 120Hz ekranom

Vanja A

Galaxy Z Fold3 sertifikovan sa 4275mAh baterijom, imaće IP otpornost na vodu i prašinu

Vanja A

Ostavite komentar