Google testira deljenje veb stranica preko QR koda - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Google testira deljenje veb stranica preko QR koda

Deljenje veb stranica uzmeđu Chrome-a na različitim uređajima je postalo lako, nakon što je Google objavio ažuriranje za pregledač u avgustu.

Funkcija deljenja između uređaja omogućava korisnicima da šalju veb stranicu sa Windows 10 PC-a na mobilnim uređaj pomoću jednog klika, pod uslovom da su ulogovani na svoj Google nalog.

Google je sada kreirao novi način brzog deljenja veb stranica sa drugima, a ovoga puta uz pomoć QR koda. Ova opcija je primećena u najnovijem buildu za Chrome Canary.

Za sada, funkcija je skrivena u Chrome Canary verziji, a ukoliko korisnikov PC ima najnoviji Canary build, može je pokrenuti preko chrome://flags. Nakon ovoga, potrebno je pretražiti “Enable sharing page via QR code” opciju i izabrati “Enabled”. Potrebno je restartovanje Chrome-a kako bi funkcija deljenja stranica mogla da se koristi.

Nakon što se funkcija omogući, moguće je desnim klikom na stranicu generisati QR kod i podeliti tu stranicu. Generisanje QR kodova je moguće za deljenje sajtova na Windows, macOS, ChromeOS i Linux verzijama Chrome-a.

Funkcija je trenutno u fazi testiranja i ostaje da se vidi da li će je i kada Google načiniti šire dostupnom.

Izvor: Neowin/Benchmark

Danas objavljeno

YouTube produžio suspenziju Trampu, suspendovan i Đulijani

D

“Ptičica na straži” lovi lažne vijesti

D

Ćirilizator ekstenzija: Program koji jednim klikom pretvara latinicu u ćirilicu

Zeljka

Ostavite komentar