PlayGameR Tehnologija

Google Stadia planira da doda preko 120 igara tokom 2020. godine

Nakon što je Google Stadia objavljen u novembru, servis nije bio pretjerano dobro prihvaćen, ali nije ni ostvario neuspjeh.

Radi se o konkurentnom proizvodu koji igračima omogućava da igraju nove naslove sa skromnijim investicijama u hardver. Međutim, rani korisnici su se žalili na lag, sliku niske rezolucije, kao i slab izbor igara. Kako bi ispravio početne probleme Stadia servisa, Google je objavio roadmap za ovu godinu, obećavši preko 120 igara.

Tokom narednih meseci, desktop korisnici će imati mogućnost da streamuju u 4K (nije poznato da li se ovo odnosi samo na Stadia Pro pretplatnike, koji trenutno plaćaju mesečnu nadoknadu za streamovanje u 4K). U istom vremenskom okviru, oni korisnici koji su kupili Stadia kontroler će konačno moći da koriste svoju bežičnu konekciju kada igraju preko desktop verzije Chrome-a. Trenutno, gamepad ne radi bez USB-C kabla na desktopu.

Kada je u pitanju mobilna platforma, Stadia će omogućiti podršku za više Android telefona, s obzirom na to da su od objave samo Google Pixel telefoni mogli da pokreću aplikaciju.

Što se tiče igara, Google obećava 10 novih ekskluziva do sredine godine, a kasnije ovog emseca kompanija će objaviti februarske igre za Stadia Pro pretplatnički servis.

Izvor: Benchmark/Engadget

Slične objave

Povratak korijenima: Kultna igra se vraća se u godini svog jubileja

D V

Windows 7 ušao u posljednjih šest mjeseci podrške

V.R.

Stranger Things portali sve popularniji u igri Fortnite

V.R.

Ostavite komentar