4. Juna 2022.

Google spaja Meet i Duo u jedinstvenu aplikaciju za komuniciranje

Big Portal

Google je najavio nove promene u svojim aplikacijama za komunikaciju Duo i Meet. Kako bi komuniciranje pojednostavili i korisnicima pružili jedinstveno rješenje za poslovnu i privatnu komunikaciju, uskoro će povezati Duo i Meet u jedinstvenu platformu pod nazivom – Google Meet.

Ovo je jedno od tržišta na kojima se Google ne kotira dobro, pa kada se pomisli na aplikacije za komuniciranje, Duo i Meet će retkima prvo pasti na pamet. Kako smatra Havijer Soltero, prvi čovek Google Workspacea, to bi se moglo promeniti kada ova dva servisa postanu jedinstveni servis u kojem će implementirati najbolje od obe aplikacije.

Dok se Meet pokazao naročito korisnim tokom pandemije i rada od kuće, Duo je klasična aplikacija za video komunikaciju između dve osobe pa se više koristi kao npr. FaceTime.

Osnova za objedinjenu platformu biće mobilna aplikacija Duo, koja će nakon nadogradnje, osim što će postati Google Meet, dobiti i opcije iz aktualne aplikacije Meet, što možemo očekivati do kraja godine. Sadašnji Meet će promeniti ime u Meet Original pa će ga Google s vremenom ugasiti.

Dejv Sitron, direktor razvoja proizvoda u kompaniji Google, u razgovoru za The Verge objasnio je zašto su se odlučili na takvu taktiku. Rekao je da je mobilna aplikacija Duo prilično sofisticirana, pogotovo “ispod haube”, što najviše dolazi do izražaja na tržištima u razvoju gde je mrežna povezanost retka ili nestabilna. S druge strane, Meet je puno razvijenija veb platforma tako da je to baza za novi kombinovani sistem.

Googleov potez, kako prenose tehnološki mediji, mogao bi mnoge zbuniti, ali prema Sitronu, to je najbolji način s kojim kompanija, na ovom tržištu naravno, može da napreduje.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare