30. Septembra 2022.

Google Search postaje brži, mape dobijaju poboljšanja

Big Portal

Google je najavio neke nove opcije koje će poboljšati pretraživanje u kompanijinom pretraživaču, kao i one koje će omogućiti još bolju navigaciju njihovim mapama.

S tim novitetima Google želi da korisnike što duže zadrži na svom pretraživaču i mapama jer, što više vremena provode na njihovim stranicama koristeći njihove servise, Google će više zaraditi od reklama.

Takođe, kako su pokazala posljednja istraživanja, sve više mladih informacije koje ih zanimaju ne traže na Googleu, već na TikToku i Instagramu pa Google želi da načini rezultate pretraživanja atraktivnijim, u nekim slučajevima dodaje video zapise i slično.

Prilikom pretraživanja gradova na Googleu, korisnicima će se u budućnosti prikazivati dodatni rezultati poput istorijata tih gradova, plaža, kulturnih sadržaja i slično.

Takođe, moći će da pregledaju i “vizuelne priče” i video zapise ljudi koji su posjetili te gradove, a prikazivaće im se i različiti savjeti o mjestima koja bi trebali da posjete i zanimljivim stvarima koje mogu da rade u tim gradovima.

Još jedan zanimljiv novitet odnosi se na opciju “vibracije” gradova, odnosno kvartova u gradovima. Ona će omogućiti da korisnici bliže upoznaju dijelove gradova, restorane i kafiće kako bi bolje osjetili njihovu vibraciju pa će tako moći da steknu utisak da li je taj dio grada možda umjetnički ili npr. dominiraju restorani i slično.

S tom opcijom moći će da saznaju i neke druge informacije koje bi im mogle biti važne, a zasnovane su na brojnim podacima koje je Google skupio tokom godina pa tak će korisnici moći da saznaju kakvu gužvu mogu očekivati u tom restoranu u određeno vrijeme, a vidjeće i podatke o vremenskim prilikama i slično.

Od ostalih zanimljivosti koje je Google predstavio, pomenimo i novitet na mapama zahvaljujući kojem ćemo moći da uživamo u snimcima iz vazduha brojnih poznatih građevina i spomenika, kao i tzv “imerzivni pregled”, koji će kombinovati prikaz prostora iz vazduha sa dodatnim informacijama poput temperature, posjećenosti, saobraćajnih gužvi i slično, prenosi b92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare