25. Januara 2022.

Google Search počinje testiranje redizajniranog korisničkog interfejsa za pregled slika na mobilnom uređaju

Big Portal

 Ažurirani korisnički interfejs uključuje nove elemente dizajna koji su u skladu sa novim smernicama za Material dizajn koji rade čak i sa Android 12 dinamičkim sistemom tema.

Prema 9to5Google, redizajn korisničkog interfejsa za pregled slika počeo je da se primenjuje za neke korisnike i na mobilnoj veb verziji pretrage i u okviru Android aplikacije. Međutim, još uvek nije široko dostupan. Ako do sada niste dobili ažurirani korisnički interfejs, evo kako on izgleda:

googlepretraganovi.jpg


Kao što je prikazano na priloženim snimcima ekrana (stari levo, novi izgled desno), pregledi slika i dalje zauzimaju gornju polovinu ekrana. Međutim, naziv sajta i favicon sada su prikazani u obliku tableta u gornjem levom uglu pregleda. Dugme „x“ za zatvaranje pregleda je premešteno iz gornjeg levog u gornji desni i pored njega ima dugme menija sa tri tačke, koje sadrži opcije Share i Bookmark.

Ime veb stranice i naslov članka su mnogo veći u redizajniranom izgledu, ali se i dalje pojavljuju odmah ispod pregleda slike. Dugme „Poseti“ je, međutim, premešteno u donji levi ugao i ono, zajedno sa ostalim elementima korisničkog interfejsa ispod pregleda, prati dinamički sistem tema za Android 12. Na kraju, povezane slike koje se mogu pomerati su sada prikazane u karuselu koji možete proširiti, a dugme Google Lens sada ima istaknutu poziciju u donjem levom uglu.

Kao što je ranije pomenuto, redizajniran korisnički interfejs za pregled slika Google pretrage trenutno je dostupan za mali broj korisnika. Google trenutno nije podelio nikakve informacije u vezi sa širim uvođenjem. Potrudićemo se da vas obavestimo čim novi korisnički interfejs počne da stiže većem broju korisnika. Ako i sami primetite ovu promenu, slobodno nam pišite u komentarima.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare