Google priprema plutajuću prečicu za pretragu u stilu ćaskanja za Android telefone - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Google priprema plutajuću prečicu za pretragu u stilu ćaskanja za Android telefone

Google navodno radi na novoj prečici za plutajuću pretragu koja će vam omogućiti da brzo izvršite glasovnu ili tekstualnu pretragu sa početnog ekrana vašeg telefona

. Prečica za pretragu će se pojaviti kao plutajuće dugme u stilu ćaskanja koje se može postaviti bilo gde na početnom ekranu radi lakšeg pristupa.

9to5Google je nedavno uočio nove nizove koda o predstojećoj prečici za Google pretragu u verziji 12.44 beta aplikacije Google Home. Publikacija je takođe podelila nekoliko snimaka ekrana koji pokazuju kako bi plutajuće dugme za pretragu moglo da izgleda nakon objavljivanja.

Kao što možete videti na priloženim snimcima ekrana, prečica za Google pretragu može da se prikači na levu ili desnu ivicu početnog ekrana kao obaveštenje u stilu ćaskanja. Međutim, ne možete ga postaviti u mrežu početnog ekrana kao vidžet. Prečica uključuje dva dugmeta koja će vam omogućiti da brzo izvršite glasovnu ili tekstualnu pretragu. Ako dodirnete dugme za glasovnu pretragu, bićete preusmereni na iskustvo glasovne pretrage bez pomoćnika koje podržava muzičke upite. Takođe je vredno napomenuti da se plutajuće dugme za pretragu takođe može pojaviti kao preklapanje preko bilo koje aplikacije.

googlesearchandroid.jpg

Kada se plutajuća prečica za pretragu pojavi sa budućim ažuriranjem Google aplikacije, pojaviće se upit da se istakne njena dostupnost i daće vam dve opcije da je zadržite na početnom ekranu ili uklonite. Ako odlučite da je zadržite u početku, ali planirate da je uklonite kasnije, moći ćete da prevučete i otpustite prečicu na dno ekrana da biste je privremeno sakrili ili isključili.

U ovom trenutku, Google nije podelio nikakve detalje o novoj prečici za plutajuću pretragu. Pošto je ova funkcija trenutno u razvoju, ne možemo biti sigurni kada će početi da se prikazuje korisnicima. Obavestićemo vas čim bude dostupno u stabilnom ažuriranju aplikacije Google. Mada, primetićete je i sami, sigurni smo.

Benchmark.

Danas objavljeno

Najmoćniji iPhone će ubuduće nositi drugačije ime?

Vanja A

Američki špijunski satelit lansiran u orbitu

Vanja A

AMD je lansirao efikasnu Ryzen 7020 familiju mobilnih APU-ova za pristupačne laptopove

Vanja A

Ostavite komentar