Google prekida lošu praksu - uklanja aplikacije sklone zloupotrebi - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Google prekida lošu praksu – uklanja aplikacije sklone zloupotrebi

Korisnici popularnih aplikacija za snimanje audio-poziva nemaju sreće proteklih godina jer malo po malo ih se ograničavalo, do te mere da su postale beskorisne. A Google sad ide korak dalje i na Play Storeu u potpunosti zabranjuje aplikacije treće strane za snimanje poziva, piše ICT Business.

Više nije bilo strpljenja ni volje izlaziti im u susret jer ljudi iza njih nisu prestajali s lošom praksom. Na primer, sve te aplikacije tražile su dopuštenje pristupa Accessibility API, kreiranom za ljude s invaliditetom, kako bi mogle do audio znake uređaja. To se odnosilo isključivo na one s Android sistemima.

“Aplikacije s osnovnom funkcijom namenjenoj direktoj podršci osobama s invaliditetom ispunjavaju uslove za korištenje IsAccessibilityTool. Aplikacije koje ne ispunjavaju uslove za IsAccessibilityTool ne smeju da koriste oznaku koja ukazuje na suprotno i moraju da ispunjavaju istaknute zahteve za otkrivanje podataka i pristanak od strane korisnika. Accessibility API nije kreiran u tu svrhu i ne može se od njega zahtevati snimanje zvuka udaljenog poziva”, stoji u pravilima Googlea.

Danas objavljeno

Atari slavi 50. rođendan, sa kompilacijom od preko 90 igara

Zeljka

Nvidia predstavila alat koji pretvara fotografije u 3D objekte

Zeljka

Apple i Google pozvani da izbace TikTok iz svojih prodavnica

Zeljka

Ostavite komentar